Blic

FSS potvrdio sumnje u nameštanje dva meča

- ALEKSANDAR PIJEVAC

UEFA je obavestila naš Savez da su dve utakmice pod sumnjom u reagularno­st iz prošlog meseca, a sve nakon enormnih uplata u kladionica­ma u Aziji i Evropi, čak i na konačan rezultat. Za sada se ne zna koji su dueli u pitanju.

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE potvrdio je da postoji sumnja u dva nameštena meča u Srbiji.

Naime, u FSS je stigao dopis iz UEFA da su dve utakmice pod sumnjom u reagularno­st iz prošlog meseca. Sve nakon enormnih novčanih uplata u kladionica­ma u Aziji i Evropi, čak i na konačan rezultat utakmice.

- Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularn­ostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanj­a integritet­a u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku. Trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena - saopštio

Aleksandar Katai je sa dva gola preokrenuo rezultat i trasirao je put Crvenoj zvezdi do ubedljive pobede (5:1) u Ivanjici, u meču 31. kola Superlige

je portparol FSS Milan Vuković.

Za sada nije objavljeno koje su utakmice u pitanju, ali je predmet već u rukama Svetislava Bate Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije, koji je bio nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-A, i radi zajedno sa članovima Disciplins­ke komisije FSS.

FSS je ranije znao da oštro kažnjava aktere nameštenih mečeva, a u slučaju duela Smedereva i Kabela smo videli jednu od najvećih kazni u srpskom fudbalu. UEFA je u sezoni 2019/20. tražila da se ispita meč u Smederevu između ova dva tima, a Disciplins­ka komisija FSS-A je izrekla novčanu i bodovnu kaznu klubovima.

Nakon što žalbe na odluku nisu usvojene, Kabel je morao da plati tri miliona dinara, a Smederevo dva miliona dinara i uz to im je oduzeto po 10 bodova.

U svakom slučaju, klubove i pojedince koji su nameštali mečeve očekuju rigorozne kazne prema disciplins­kom pravilniku FSS. Recimo, fudbalerim­a preti zabrana igranja od šest meseci do dve godine, a fudbalskim radnicima, sudijama ili drugim učesnicima na utakmici ili takmičenju zabranom vršenja funkcije od jedne do dve godine.

Klubovima prete novčane kazne od milion do deset miliona dinara, kao i oduzimanje bodova (do 30), vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja ili vraćanjem u najniži stepen takmičenja, a u težem ili ponovljeno­m slučaju isključenj­em iz budućih takmičenja tokom jedne ili dve sezone.

Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularn­ostima, izjavio je portparol FSS Milan Vuković

n

Talentovan­i 17-godišnji centarhalf, rođen u Lionu, mogao je da igra i za Albaniju, po majčinoj liniji. Za našu kadetsku reprezenta­ciju će debitovati 20. aprila.

Nemanja Vidić, Neven Subotić, Branislav Ivanović... Poslednje dve decenije Srbija je imala mnogo talentovan­ih defanzivac­a. I vrlo često naši centarhalf­ovi su bili sličnih karakteris­tika. Hrabri, talentovan­i, čvrsti u duelima, sa prirodnim osećajem za vođstvo, čvrsti kao stene i neprelazni za protivničk­e napadače.

Strahinja Pavlović je momak koji lako može da nastavi ovaj niz, ali u Monaku raste još jedna klinac koji ima sve predispozi­cije da komanduje odbranom “orlova”. Njegovo ime je Dejan Kuzmanović i rođen je 18. februara 2004. godine u Lionu.

Njegova priča je nesvakidaš­nja - otac mu je Srbin, majka Albanka, a rođen je u Francuskoj. Ipak, odlučio je da igra za našu reprezenta­ciju, i 20. aprila će debitovati za kadetsku selekciju kod selektora Saše Ilića.

- Za Slovene kažu da su vrele krvi. Takav je i moj temperamen­t od malih nogu. Baba i deda su mi iz Srbije, otac se rodio u Francuskoj. Mogao sam da biram za koga ću da igram, Srbiju, Albaniju ili za “trikolore”. Odrastao sam sa roditeljim­a iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da igram za Srbiju ispričao je Dejan.

Naš fudbalski savez je dugo pratio Kuzmanović­a, iako su Francuzi

Dejan Kuzmanović kaže da su „Sloveni vrele krvi i da je on zbog toga veliki fajter“, a fudbaleri čijim bi stopama voleo da krene su Serhio Ramos i Nemanja Vidić

 ??  ?? klubovima i fudbalerim­a prete velike kazne
klubovima i fudbalerim­a prete velike kazne
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia