Blic

Vlahović u timu 30. kola Serije A

Zvezda počinje da sklapa tim za Ligu šampiona Bivši reprezenta­tivac Srbije želi na “Marakanu”, ali crveno-beli pre toga moraju da odluče da li će za milion evra da otkupe Italijana. Novi ugovori su spremni za Milunovića i Ivanića, a čeka se i odgovor Drag

- ALEKSANDAR PIJEVAC

SRPSKI NAPADAČ DUŠAN Vlahović našao se u najboljem timu 30. kola italijansk­e Serije A. I ne samo to, nego je dobio najveću ocenu od svih 11 igrača - 8,9. Vlahović je za Fjorentinu postigao oba gola u porazu od Atalante u Firenci rezultatom 3:2. Pored njega, u napadu je mesto zaslužio Andrea Beloti, strelac jedinog gola za Torino u pobedi nad Udinezeom (1:0) u borbi za opstanak. U timu se još nalaze Barou, Ruiz, De Pol i Malinovski u veznom redu, odnosno Peres, Erlić, Ibanjes i Di Lorenco u odbrani. Najbolji golman kola je Andrea Konsilji iz Sasuola.

Dejan Stanković je više puta rekao da titulu neće da upiše pre nego što je i matematičk­i obezbedi. Crvena zvezda sedam kola pre kraja ima 12 bodova više od Partizana i prvaku su potrebne još tri pobede da zadrži pehar na “Marakani”.

Ako nije vreme da se razmišlja o trofeju, možda jeste o timu za narednu sezonu.

- Da, već sada imam plan u glavi kako ćemo da radimo u letnjem prelaznom roku. Liga šampiona mora da nam bude prioritet - rekao je nedavno Stanković.

Crveno-beli su posle dve sezone u grupnoj fazi LŠ morali da se zadovolje Ligom Evrope, gde je samo malo sreće i iskustva nedostajal­o da eliminišu slavni Milan. A da bi se igralo u eliti, potrebno je da se pojača ekipa. Međutim, pre kupovine je važno da se zadrži kostur tima.

Ako pogledamo ugovore, na leto su slobodni da odu Nemanja Milinović i Dijego Falčineli, kojem 1. juna ističe pozajmica. Milunović nema ništa protiv da ostane u crveno-belom i već je dobio ponudu da ugovor produži do leta 2023. Ipak, on bi hteo da ostane sezonu duže, do 2024. Milunović će u maju da proslavi 32. rođendan i verovatno razmišlja da se penzioniše u Zvezdi.

Situacija sa Falčinelij­em je još jasnija - Beograđani imaju priliku da otkupe njegov ugovor od Bolonje za milion evra, u tri rate. Italijan je na 28 mečeva postigao 11 golova, ali je pokazao da timu može da pomogne na više načina, ne samo kao centarfor. Stanković je svestan njegovog kvaliteta i teško je očekivati da bi se odrekao takvog igrača.

Početkom godine se pričalo da će Zvezda 100 odsto da otkupi ugovor, međutim s Bolonjom se još nije kontaktira­lo. Ra

Već imam plan u glavi kako ćemo da radimo u letnjem prelaznom roku. Liga šampiona mora da nam bude prioritet, kaže Stanković

zlog je bivši reprezenta­tivac Aleksandar Prijović s kojim su direktori Zvezdan

Terzić i Mitar Mrkela počeli pregovore, Prijović želi da dođe jer je već dugo bez takmičarsk­og fudbala i da preko crveno-belih refrešuje karijeru. Problem je što se oko svega pita i Al Itihad koji bi da uzme nešto novca, pošto napadač rođen u Sent Galenu sa klubom iz Džede ima ugovor do 2023. Falčineli je bolje i jeftinije rešenje za Zvezdu, ali je Prijović zvučnije ime.

Nemoguća misija je kako da se na “Marakani” zadrži Mirko Ivanić. Srpski šampion može da ga zadrži do kraja ugovora, koji ističe juna 2022, ali bi tada mogao da ode bez obeštećenj­a. Da podsetimo, Zvezda ga je na zimu 2019. platila 1,3 miliona evra kada je dolazio iz BATE Borisova. Znači, na potezu je Ivanić. Sve što je potrebno je da bivši crnogorski reprezenta­tivac produži vernost

Crvena zvezda ima priliku da od Bolonje otkupi Dijega Falčinelij­a. Cena za Italijana je milion evra, koji mogu da se plate u tri jednake rate

sa crveno-belima i da ostane u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona. U tom slučaju bi mogao da ode u januaru 2022. ili na leto, pri čemu bi Zvezda zaradila na transferu. Ugovore do leta 2022. imaju i Radovan Pankov, Milan Rodić, Milan Gajić, Marko Gobeljić, ali i Aleksandar Katai. “Magiko” se preporodio na “Marakani” i niko ne sumnja da će ostati da pomogne klubu. On je stigao kao slobodan igrač, tako da je Zvezdu koštao samo platu, koja je 480.000 evra (bez bonusa) po sezoni.

Probleme u odbrani bi trebalo da reši dolazak drugog Aleksandra, Dragovića. Austrijski reprezenta­tivac već dugo koketira sa crveno-belima i više puta je poručio da želi da bude deo ekipe Dejana Stankovića. Dragović, međutim, još nije završio sa Bajernom iz Leverkuzen­a, koji želi da ga zadrži ali je on spreman da za manje novca igra za srpski šampion. Procene su da bi za trogodišnj­i ugovor od Zvezde mogao da dobije oko 1,3 miliona evra po sezoni, što bi bilo rekordno primanje u Ljutice Bogdana. 

UROŠ BREGAR, NOVI selektor ženske rukometne reprezenta­cije Srbije, okupio je igračice u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi uoči baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji. Srpkinje će u baražu prvo gostovati Slovačkoj 17. aprila, a revanš je na programu četiri dana kasnije u Beogradu.

- Dosta igračica već znam i s te strane mi je lakše, s nekima sam već radio. Prvi trening dočekujem s velikim optimizmom. Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao i da postignemo veliku stvar. Okosnica reprezenta­cije jesu starije igračice, u narednom periodu ćemo se truditi da reprezenta­ciji pridružimo neke mlade snage, koje će u budućnosti biti nosioci igre - izjavio je Uroš Bregar.

Selektor je istakao važnost dvomeča protiv Slovakinja.

- Najvažnija stvar je da dobro složimo odbranu, da smo jaki u odbrani, tako da ćemo na treninzima akcenat staviti na detalje te faze igre. To mora da bude na visokom nivou, jer odatle sve kreće, da se dobro spremimo kako bismo se kvalifikov­ali na Svetsko prvenstvo - poručio je slovenački stručnjak. 

Pehar šampiona države ni petu godinu zaredom neće menjati vlasnika, odbojkaši Vojvodine nastavili su dominaciju. “Lale” su u četvrtom meču pobedile Partizan sa 3:2 i ukupnim rezultatom 3:1 su odbanili titulu. Pokazalo se još jednom da se najbolja odbojka igra u srpskoj Atini. Novosadski velikan riznicu je obogatio 18. trofejom, najvažniji­m od tri domaća, i sezonu je završio na najlepši način.

Ove sezone Vojvodina je imala ambiciju da odbrani sva tri trofeja, ali je poklekla u Kupu. Posle tog neuspeha došlo je do promene na klupi šampiona, pa je umesto Siniše Gavrančića na mesto šefa stručnog štaba seo Slobodan Boškan. Usled tih manjih turbulenci­ja, Novosađani su održali šampionski korak i domogli se mesta u borbi za titulu.

Slobodanu Boškanu ovo je dvanaesta titula sa Vojvodinom. Nekadašnji as novosadsko­g velikana kao igrač je uzeo osam trofeja, u čuvenom nizu od devet uzastopnih, devedeseti­h godina. Krajem 2017. preuzeo je funkciju sportskog direktora i u toj ulozi tri puta se radovao osvajanju najvažnije­g pehara. Siniša Gavrančić je ove sezone doveo Vošu do prvog mesta na tabeli pred početak plej-ofa, da bi ga u poslednjoj utakmici ligaškog dela zamenio Boškan, koji je uspešnu karijeru obogatio i prvom titulom kao trener.

- Čestitam Partizanu na odličnoj partiji. Obe ekipe su pružile maksimum i odlučivale su nijanse, što je i normalno kada se igraju ovako teške utakmice. Zahvalio bih Siniši Gavrančiću koji je tokom sezone vodio Vojvodinu, meni je preostalo da izvučem maksimum iz tima u završnici - rekao je Boškan po osvajanju titule.

Nije Vošu krasila dobra igra ove sezone na neugodnim gostujućim terenima, što se pokazalo i u polufinalu protiv Radničkog, a i u prvom susretu s Partizanom u hali “Master”. Ovog puta, crveno-beli su uspeli da odole naletima domaćina i u uzbudljivo­m duelu, kakav i dolikuje borbi za titulu, morali su da se nadmeću prvi put u seriji u pet setova.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je Stevanu Simiću, kapitenu Vojvodine

NS seme, pehar namenjen prvaku Srbije.

- Moram da kažem da smo imali dosta problema u ovoj sezoni, pogotovo u Kupu gde nam je nedostajal­o i malo sreće. Trebalo je da ga osvojimo, ali se desilo da izgubimo već u polufinalu. Znali smo da je titula jedino što može da nas izvadi i fokusirali smo se da u pravom trenutku odigramo najbolju odbojku. Imali smo, da budem iskren, neočekivan­o dobrog, kvalitetno­g i borbenog protivnika u finalu i moram da čestitam Partizanu. Crno-beli su stvarno zasluženo došli do finala - poručio je kapiten Stevan Simić.

Moraće odbojkaši Partizana još malo

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? zoran gajić, predsednik oss, predao je pehar kapitenu simiću
zoran gajić, predsednik oss, predao je pehar kapitenu simiću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia