Blic

Jeziva povreda Mareja, Kari ubacio deset trojki i 53 koša

Asu Nagetsa je stradalo koleno i strahuje se da je završio sezonu. Jokić je imao 27 poena, 12 skokova i osam asistencij­a.

- A. Pijevac

JOKIĆ OSTAO NA korak od tripl-dabla, teška povreda Džamala Mareja i deset trojki Stefa Karija obeležili su meč u kojem je Golden Stejt pobedio Denver sa 116:107. Marej se vratio na teren posle problema sa desnim kolenom, da bi 50 sekundi pre kraja, kada je utakmica bila rešena, nezgodno doskočio i samo se srušio na parket. Ovaj put, stradalo je levo koleno i strahuje se da je u pitanju ozbiljna povreda zbog koje bi Kanađanin mogao da pauzira do kraja sezone.

- Možete da zamislite kakva je bila atmosfera u svlačionic­i? Samo čekamo da čujemo šta se događa. Svi smo zabrinuti za njega. Nadamo se najboljem - rekao je Majkl Porter junior.

Nagetsi će morati da sačekaju bar još 24 sata kako bi dobili jasniju sliku. Strahuje se da su stradali ligamenti.

- On je ratnik, uvek daje sve od sebe, bori se za sve. Videćemo, ne znam - kratak je bio Nikola Jokić.

Srpski as je imao 27 poena, 12 skokova i osam asistencij­a, ali je njegov učinak ostao u senci neverovatn­og Stefa Karija koji je postigao 53 poena. Kari je postigao deset trojki i postao je najbolji strelac Vorirsa svih vremena sa 17.784 poena. Pre njega rekord je držao Vilt Čemberlen.

- Izgubljene lopte su bile problem, kao što su bile i u pretprošlo­j utakmici sa Bostonom. Dali smo im previše šansi da igraju napade, nismo šutirali dobro. Oni su dali 18 trojki, mi osam. Kari je dao više trojki nego mi. Dao je 53 poena, nismo imali rešenja za njega. Loša utakmica za nas, moramo puno bolje ako želimo da nešto napravimo u plejofu - dodao je Jokić.

Denver je tako posle osam vezanih pobeda upisao i dva poraza. Nagetsi (34-20) su trenutno četvrti na Zapadu, sa pobedom više od Lejkersa, i bore se za prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa?

- Mislim da je važnije da igramo dobro, da imamo dobar momentum. Imamo teške utakmice do kraja, jake protivnike. Ako možemo da uzmemo prednost domaćeg terena... Mnogo je bitnije da igramo bolje, da znamo svoje uloge, da budemo odlučniji.

Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je da se odigra još 18 mečeva, a klub iz Kolorada naredni igra u noći između srede i četvrtka protiv Majamija.

- Dolazi nam Majami sa Bjelicom i Dragićem. Oni su uvek nezgodni, ekipa koja se bori, ne predaje se. Raznovrsni su, jako puno napadačkih opcija imaju, jaki su odbrambeno. Biće stvarno dobar test za nas - zaključio je Jokić.

Mini-derbi su odigrali Dalas i Filadelfij­a, ali nije bilo neizvesnos­ti u meču koji su Siksersi dobili sa 113:95. Luka Dončić je postigao 33 poena, međutim morao je da skine kapu Džoelu Embidu koji je ubacio 36 koševa za 25 minuta - bacanja je šutirao 14/15.

Boban Marjanović se mučio sa Embidom i za osam minuta je postigao samo dva poena (2/2, 0/2), uz četiri skoka. 

Španci pišu da izabranici trenera Zinedina Zidana više nemaju snage posle teških mečeva i da na treninzima rade samo vežbe za oporavak.

Ako na nogama dočekaju kraj meča, biće dobro! Ovako španski mediji govore o fudbalerim­a Reala koji večeras (21) gostuju Liverpulu u revanšu četvrtfina­la Lige šampiona. Madriđani imaju velikih 3:1 iz prvog meča, ali su igrači toliko umorni da poslednjih nekoliko dana uopšte ne treniraju.

“Kraljevi” će tako za osam dana da odigraju tri derbija, a trener Zinedin Zidan je očajan, i pored fantastičn­ih rezultata. Španci pišu da su fudbaleri Reala dostigli fizički limit. Na treningu rade samo vežbe oporavka sa fizioterap­eutima kako bi se spremili za sledeći izazov. I tako, od meča do meča. Zidan od njih ne traži nikakve posebne vežbe i ne troši ih na taktiku ili uigravanje.

- Imamo problema sa fizičkom spremom i padamo pred kraj utakmica. Ne znam kako ćemo da izdržimo do kraja sezone, a izazovi se ređaju jedan za drugim. Ne smemo više

nikoga da izgubimo, jer smo već na granici - zavapio je trener madridskog kluba.

Real je u međuvremen­u, u el klasiku koji je dobio sa 2:1, ostao i bez desnog beka Lukasa Vaskeza koji će zbog povrede ligamenata morati da propusti ostatak sezone. Zidan, i dalje, ne može da računa na Ramosa, Varana i Karvahala. Federiko Valverde je 50:50 da će se pojaviti na terenu, dok je Eden Azar i dalje prilično daleko od povratka i nije sa timom otputovao u Englesku.

Što se Liverpula tiče, problem ostaje odbrana jer Kabak i Filips moraju da igraju, pošto su svi ostali povređeni. Menadžer Jirgen Klop ima malo prostora da nešto promeni, a posao mu otežava činjenica da su svi protivničk­i treneri pročitali njegovu igru. Sve je poznato, osim da li će na sredini igrati Milner

ili Alkantara, odnosno u špicu Žota ili Firmino.

- Naša zadatak je jasan - moramo da pobedimo. Real se predstavio kao odličan, čvrst i iskusan tim, koji zna da igra velike mečeve. Posle nas, pobedili su i Barselonu. Biće težak i zanimljiv meč. Žao mi je što neće biti navijača, ali moramo da pronađemo magiju - rekao je Klop.

Drugi engleski klub, Mančester siti, u nešto boljoj je situaciji od Liverpula, ali pobeda od 2:1 nikako ne garantuje plasman u polufinale. Borusija iz Dortmunda igra prosečnu sezonu i u Bundesligi su daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Glavna tema je, naravno, Erling Haland. Prati se svaki korak Norvežanin­a koji je procenjena na 450 miliona evra, a koji bi lako mogao da završi među “građanima”. 

Haland nije postigao gol na poslednjih šest mečeva za Borusiju i Norvešku, ali je u LŠ deset puta bio strelac

 ??  ??
 ??  ?? strahuje se da je za mareja sezona završena
strahuje se da je za mareja sezona završena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia