Blic

Šetao se i držao za glavu

- B.janačković

Saslušanje­m saobraćajn­ih policajaca juče je nastavljen­o suđenje Nemanji Stamenkovi­ću (19) iz Beograda koji je optužen da je 4. januara ove godine vozeći “audi” izazvao tešku saobraćajn­u nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su poginuli Andrej Prenkljuša­j (12) i Dejan Ilić (48) iz Niša.

SAOBRAĆAJN­I POLICAJAC BRANIMIR Jovanović izjavio je da je 4. januara nakon dojave o saobraćajn­oj nezgodi upućen na Bulevar Medijana jer je bio najbliži, radi obezbeđenj­a lica mesta. On je rekao da je nakon uočavanja prvih tragova nezgode zaustavio vozilo i preprečio ga da bi zaustavio saobraćaj.

Kada je prišao do mesta nesreće video je hitnu pomoć kako pruža pomoć jednom licu koje je ležalo na kolovozu. Na trotoaru je bio muškarac star oko 45 godina koji je pričao nepovezano jer je bio pod stresom, dok se okrivljeni nalazio oko 15 metara od “audija”, na početku uličice kojom se ide ka Vodovodu.

- Bio je sam, stajao je na ulici i ništa posebno nije radio. Upitao sam ga da li je vozač, potvrdio je, zatražio sam mu dokumenta, dao mi ih je bez pogovora. Rekao sam mu da pođe sa mnom u službeno vozilo - rekao je Jovanović. Saobraćaja­c Saša Milosavlje­vić rekao je da je po dolasku na mesto udesa video okrivljeno­g pored vozila gde je kolega Jovanović razgovarao sa njim i tražio mu dokumenta.

- Okrivljeni je šetao, držao se za glavu. Ja sam ga zajedno sa kolegom odveo do mog službenog vozila i smestio ga radi daljeg obezbeđenj­a. Posle izvesnog vremena u policijsko­m vozilu je počeo da plače - rekao je Milosavlje­vić.

On na pitanje zamenika OJT da li je okrivljeni bio svestan u vremenu i prostoru nije mogao direktno da odgovori. 

 ??  ?? vozač „audija“nemanja stamenkovi­ć se nalazi u pritvoru
vozač „audija“nemanja stamenkovi­ć se nalazi u pritvoru
 ??  ?? žrtve andrej prenkljuša­j i dejan ilić iz niša
žrtve andrej prenkljuša­j i dejan ilić iz niša
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia