Blic

MIKSI SAMO PET GODINA ZA UBISTVO GOSTA „TILTA“

- TANJA ĆULAFIĆ

Milovan Tadić Miksa, nekadašnji pripadnik obezbeđenj­a beogradsko­g kluba “Tilt” i saradnik Velje Nevolje, osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na pet i po godina robije, zbog nanošenja teških telesnih povreda gostu lokala Slobodanu Vukiću u decembru 2015. godine, od kojih je kasnije preminuo.

Svi članovi veća učestvoval­i su u donošenju presude, ali je ona saopštena u odsustvu jednog člana, koji je trenutno u izolaciji zbog virusa korona.

- Tadić je bio zadužen za red u lokalu, ali ne i ispred njega, gde se sve desilo i prilikom čega je upotrebio prekomernu silu. On je kriv što je 23. decembra 2015. u 3.30 ispred noćnog kluba “Tilt”, usled povišene emocionaln­e napetosti i umanjenje mogućnosti rasuđivanj­a, ali ipak svestan, nogom udario u stomak Vukića, što je izazvalo povredu trbušne keceljice, zbog koje je, nakon neophodne operacije, otpočelo izumiranje tkiva koje je dovelo do konačne smrti 7. januara 2016. godine - reči su sudije.

Prema navodima presude, ovo je smrt iz nehata, jer optuženi nije imao nameru

SUDIJA JE KAZAO DA JE TADIĆ BIO ZADUŽEN ZA RED U LOKALU, ALI NE I ISPRED NJEGA, GDE SE SVE DESILO I PRILIKOM ČEGA JE UPOTREBIO PREKOMERNU SILU

da ubije nesrećnog čoveka, ali je svakako znao da do takvog ishoda može doći.

- Između povrede i smrti je indirektna uzročno-posledična veza i bilo je vrlo teško uvtrditi uzrok smrti, kada se Slobodan nakon operacije probudio iz anestezije. Tu je u obzir uzet i stresan događaj koji je prethodio, operacija, alkoholisa­no stanje preminulog i sve to je možda doprinelo ovakvom ishodu, ali nije moglo bitno da utiče - navedeno je u presudi.

Ovime je sud opozvao raniju uslovnu kaznu Tadiću, zbog nedozvolje­nog držanja oružja od sedam meseci zatvora s rokom provere od tri godine, i osudio ga na jedinstven­u kaznu od pet godina i šest meseci zatvora. U nju su uračunati meseci koje je proveo u pritvoru 2015. i 2017. zbog ovih dela.

Sve strane mogu uložiti žalbu Apelaciono­m sudu u roku od 15 dana.

Nakon presude advokat porodice preminulog Vukića rekao je da je za ovakvo delo ovo bila očekivana kazna.

Sa druge strane, odbrana je nezadovolj­na kaznom i najavila je da će uložiti žalbu.

Podsetimo, Vukić je bio u provodu u klubu i u jednom trenutku oborio je čaše sa šanka zbog čega ga je obezbeđenj­e izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi. Kada je izbačen, Slobodan se vratio na ulaz i počeo da viče: “Ko me je udarao?” Tada je, prema navodima iz optužnice, Tadić izašao ispred kluba i šutnuo ga nogom u stomak.

Povređeni muškarac je pao na zemlju. Prevezen je u Urgentni centar gde je izvršena neophodna operacija, a preminuo je 7. januara 2016. godine. 

 ??  ??
 ??  ?? vukić je pretučen . decembra . godine
vukić je pretučen . decembra . godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia