Blic

Glumcu prete tri godine robije zbog droge

-

SUĐENJE GLUMCU BRANISLAVU Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvolje­no držanje droge za ličnu upotrebu, kao i Iliji Markoviću, koji se tereti za preprodaju droge, završeno je juče u Višem sudu u Beogradu.

Sud je za petak, 16. april, zakazao objavljiva­nje prvostepen­e presude.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Marković je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Oni su bili uhapšeni 17. jula prošle godine kad je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinsko­j zaštitnoj maski koju je imao muzičar.

Njih dvojica su navodno seli u automobil “ford” i pokušali da pobegnu policijsko­j patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru u kojem živi poznati glumac inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičen­a za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićev­e navode - da je on prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

Sud je sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Vidaković bio zaključio sa Višim javnim tužilaštvo­m, jer nije sadržao sve uslove propisane zakonom. 

 ??  ?? vidakoviću se sudi zbog posedovanj­a droge
vidakoviću se sudi zbog posedovanj­a droge

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia