Blic

BAJERN NA KOLENIMA, VREME JE ZA REMONT

Treneru Hansiju Fliku su odbrojani dani i on će prvi da napusti brod koji je počeo ozbiljno da pušta vodu.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Kimih je samo jedan od fudbalera Bajerna koji nije bio na nivou u dvomeču sa Parižanima. Izostanak povređenog Levandovsk­og je bio nenadoknad­iv

Kilijan Mbape je sa dva gola u prvom meču sa Bajernom odradio pola posla za Pari Sen Žermen koji će sasvim zasluženo igrati u polufinalu Lige šampiona

Eliminacij­a od Pari Sen Žermena je početak raspada Bajerna, bar onakvog kakvog ga mi poznajemo. Bavarci su pokazali da je prošla sezona u kojoj je osvojeno sve bio njihov vrhunac, i da će pad da bude težak i bolan. Istina je da su u revanšu pobedili (1:0), iako su jedva “skrpili” startnih 11. Za mnoge klubove bi i to bila dovoljna satisfakci­ja, ne i za Bajern.

Atmosfera nije dobra i nemački mediji prenose da će biti velikih rezova. Prvi koji će morati da ode je trener Hansi Flik koji je u otvorenom sukobom sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidž­ićem. Njiih dvojica se ne slažu ni oko čega, a nervoza se prenela na teren. Bajern na “Parku prinčeva” nije igrao disciplino­vano, što je bio prvi preduslov za ispadanje u četvrtfina­lu Lige šampiona. Fudbaleri su igrali svako za sebe a krivac je, naravno, trener.

Legendarni Lotar Mateus smatra da je smena na klupi neminovna.

- Uveren sam da Flik više neće biti trener Bajerna. Znam da je on želja Fudbalskog saveza Nemačke koji je već poslao ponudu. Verujem da će Flik da je prihvati. Što se naslednika tiče, mislim da će to da bude Julijan Nagelsman iz Lajpciga rekao je Mateus.

Flik posle meča u Parizu nije želeo da komentariš­e svoju situaciju.

- Kao prvo, moramo PSŽ-U kao pošteni gubitnik da čestitamo na prolasku u polufinale. Mi smo našu priliku propustili u prvom meču, u Minhenu, kada nismo imali sreće. Moram da čestita i mojim igračima, dali su sve od sebe. Šteta što nismo postigli i drugi gol, ovog puta nam je nedostajao taj završni udarac. Što se mog odlaska tiče, ne želim više da pričam o tome. Imam ugovor sa Bajernom. Normalno je da razmišljam o budućnosti, o onome što sledi - neodređen je bio Flik.

Bajernu su, bilo je očigledno, potrebna nova lica, igrači koji bi doneli svežinu. Izostanak Roberta Levanovsko­g je bio nenadoknad­iv, međutim Bavarci ne smeju sebi da dozvole da zavise od jednog igrača koji će pritom u avgustu da proslavi 33. rođendan.

S druge strane, Parižani

su bili presrećni. A što i ne bi - pobedili su najbolji tim na kontinentu. Kilijan Mbape je odigrao dobro, ali bez gola, dok je Nejmar za desetak minuta dva puta pogodio stativu i jednom prečku. Gol ga nije hteo, pa nije.

Posle meča, Brazilac je rekao da nema nameru da menja sredinu.

- Ne postavlja se pitanje da li ću da produžim ugovor sa Pari

Sen Žermenom.

Ovde se osećam lepo i ovo je moj dom - poručio je Nejmar, kome ugovor sa “svecima” ističe na leto 2022. godine.

Za razliku od Nejmara, Mbape još nije odlučio da li će da ostane, ili će ga put odvesti u Real, Mančester siti, Liverpul... 

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia