Blic

UEFA ŽELI DA SE ODREKNE GOLA U GOSTIMA

SMS je između Mančester junajteda, Reala i Pari Sen Žermena, dok vrednost Dušana Vlahovića nastavlja vrtoglavo da raste.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

SVAKE SEZONE KADA počne nokaut faza u evropskim takmičenji­ma povede se priča o besmislu pravila gola u gostima.

Priče su pojačane posle dvomeča između Pari Sen Žermena i Bajerna iz Minhena koji je završen ukupnim rezultatom 3:3, ali je tim iz Francuske zbog pravila gola u gostima prošao u polufinale.

Takođe, u aktuelnoj sezoni veliki broj mečeva je igran na neutralnom terenu, tako da su timovi bili domaćini samo na papiru.

Kako prenosi britanski „San“, Evropska kuća fudbala (UEFA) planira da ukine pravilo gola u gostima tokom produžetak­a, a ovakav predlog naišao je na odobrenje vodećih klubova na Starom kontinentu.

Isti izvor prenosi da bi pravilo trebalo da zaživi već u narednoj sezoni u evropskim takmičenji­ma.

Inače, pravilo o golu u gostima uvedeno je prvi put u sezoni 1965/66. 

Dobri rezultati “orlova” u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo pomogli su da nekim od srpskih reprezenta­tivaca skoči vrednost. Naravno, na cenu je uticao i njihov učinak u klubovima, ali i pandemija koja je ostavila duboke tragove na evropskom fudbalu.

Sergej Milinković Savić je i dalje najvrednij­e što srpski fudbal ima. Fudbaler Lacija je 2018. bio procenjen na 90 miliona evra, a sada je za njega potrebno da se izbroji 70 miliona evra. To je realna cena, jer toliko sada i traži rimski klub. Zaintereso­vanih ima više - na prvom mestu to su Mančester junajted i Real, dok trku iz drugog plana prati Pari Sen Žermen. Mada, brojni mediji prenose da su Francuzi, u stvari, najbliži da angažuju Sergeja. Polufinali­sta Lige šampiona ima neograniče­n

VREDEO JE PRE MANJE OD DVE GODINE A REAL BI BIO 60 MILIONA EVRA, ZADOVOLJAN DA DOBIJE 20

budžet, a za razliku od Reala i Junajteda ne mora da čeka da se sklope kockice, odnosno da se završe neki drugi transferi.

Ove sezone je reprezenta­tivac Srbije postigao sedam pogodaka i ostvario devet asistencij­a na 26 utakmica, ranije je govorio da bi mu san bio da jednog dana zaigra za Real, no kako Junajted traga za adekvatnom zamenom za Pola Pogbu, a Pari Sen Žermen želi da se učvrsti kao lider evropske fudbalske elite - ne treba isključiva­ti ni engleski ni francuski klub iz ove trke za Milinković­em Savićem. Naravno, sve pod uslovom da Lacio ne izbori Ligu šampiona, jer bi u suprotnom naš as najverovat­nije ostao član nebeskopla­vih.

Drugi “orao” po ceni je Filip Kostić, koji će sigurno da napusti Ajntraht. U najboljim je igračkim godinama (28), a već je prerastao klub iz Frankfurta. Kostić je procenjen na 32 miliona evra, dok će Ajntraht da prihvati ponudu između 30 i 35 miliona evra. Naš reprezenta­ti

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia