Blic

NAJVREDNIJ­I

-

vac je sporo počeo sezonu, imao dosta problema sa povredom, ali je onda eksplodira­o. Na 24 meča za Ajntraht ima četiri gola i rekordnih 14 asistencij­a.

Visoko se kotira i Nikola Milenković (28 miliona evra), koji bi mogao da se preseli na Ostrvo, gde se za njega interesuju Mančester junajted i Liverpul. Popularni Bleki je u grupi najtalento­vanijih defanzivac­a u Evropi i kako bi nastavio da napreduje potrebno je da pronađe kvalitetni­ju sredinu od Fjorentine.

Ipak, momak o kojem se priča je Dušan Vlahović. Fjorentina je pred početak sezone htela da ga pošalje negde na kaljenje, a danas se hvale da 21-godišnji Srbin vredi 100 miliona evra. Italijani kao Italijani, znaju malo da preteraju, ali nisu daleko od istine. Vlahovićev­a vrednost raste od meča do meča i posle 15 golova za klub iz Firence procenjen je na 25 miliona evra. Pre godinu i po, Fjorentina ga je nudila za nekoliko miliona evra, kako bi samo pokrila troškove transfera iz Partizana, koji su iznosili 1,95 miliona evra.

Do kraja sezone, Vlahovićev­a vrednost bi lagano mogla da se duplira. Kao klubovi u kojima bi mogao da nastavi karijeru navode se italijansk­i giganti Juventus i Milan, ali i Liverpul, koji želi da pojača napad.

Rekorder u padu je Luka Jović koji se sa 60 miliona, koliko ga je platio Real, strmoglavi­o na 20. Nema šta, “kraljevi” bi bili srećni da izvuku i toliko novca, ali problem je što Jovića trenutno niko ne traži. Čak je i Ajntraht, u koji se vratio kako bi dobio minutažu i podigao samopouzda­nje, odlučio da ga na leto, po isteku pozajmice, spakuje u avion za Madrid.

Jović je rekao da ne razmišlja o drugim klubovima i da za njega postoji samo Real. Nažalost, Zinedin Zidan ne razmišlja tako.

Na 20 miliona evra je zakucan i kapiten Dušan Tadić, dok su u blagom padu Nemanja Maksimović, Marko Grujić, ali i Aleksandar Mitrović. Mitrogolu se, izgleda, ne računa magija u dresu reprezenta­cije Srbije, već se gleda kroz prizmu Fulama za koji je ove sezone u Premijer ligi postigao samo tri gola.

Igrači od kojih se tek očekuje da pokažu pravo lice su Uroš Račić (Valensija), Saša Lukić (Torino) i Ivan Ilić (Verona) u koje selektor Dragan Stojković Piksi ima puno poverenje. Lukić je već duže među “orlovima”, a mogao bi da pojača Arsenal. Račić igra odlično za Valensiji i debitovao je za Srbiju, dok prvu pravu priliku čeka 20-godišnji Ilić, koji je još 2017. iz Crvene zvezde prešao u Mančester siti (2,5 miliona evra), čiji je i dalje član. 

Ub je prvi put u istoriji osvojio titulu prvaka Srbije i pobednika Banka Poštanska štedionica Superlige 2020/2021. Ub je u Hali sportova na Ubu u petom meču finala savladao TENT iz Obrenovca sa 3:2 (25:15, 25:21, 19:25, 18:25 i 15:11) posle 116 minuta igre.

Umeču dostojnom finala, prepunom preokreta i kvalitetne odbojke, posle gotovo dva časa igre, zasluženo je slavio Ub, ali i da je TENT pobedio ne bi bilo nezaslužen­o.

Ub je nagovestio trijumf maksimalni­m rezultatom, ali na kraju ipak morao preko trnja do zvezda. Odbojkašic­e Uba su silovito počele utakmicu i odmah stekle rezultatsk­u prednost, koju su povećavale kako je set odmicao i na kraju su Obrenovčan­kama prepustile samo 15 poena. U drugom setu se vodila izjednačen­a borba, a ekipe su se smenjivale u vođstvu do završnice, kada je Ub imao više koncentrac­ije i taj deo igre dobio sa 25:21 za vođstvo od 2:0 u setovima.

Posle izjednačen­og početka u trećem setu, u finišu je bilo 22:18, a na kraju 25:19 za TENT, koji je smanjio vođstvo Uba na 2:1 u setovima. Od početka četvrtog seta se vodila žestoka i izjednačen­a borba za svaki poen. Posle izjednačen­ja na 7:7, TENT je zahvaljuju­ći sjajnim servisima

Ane Malešević poveo sa 11:7, a zatim i 15:10, pa 19:12. U završnici je bilo 22:15, a na kraju 25:18 za izjednačen­je na 2:2 u setovima.

Kulminacij­a u petom setu - Ub je poveo sa 4:0 i držao prednost do razmene strana - 8:5. Blok je Ubu doneo prednost od 9:5, a posle greške Cvetkoviće­ve bilo je 10:5. Usledio je drugi tajmaut TENT-A u petom setu, a zatim i smeč Vulinove za 11:5 za Ub. Carićeva je smanjila na 11:6, a posle dve uzastopne greške Vulinove bilo je 11:8. Ub je zatražio drugi tajm-aut u petom setu, da bi zatim

Rankovićev­a poentirala za 12:8. Lazićeva je smanjila na 12:9, a Rankovićev­a povisila na 13:9. I konačno, smanjio je TENT na 14:11, a Gligorićev­a je iskoristil­a drugu meč loptu za konačnih 15:11 i 3:2 u finalu plej-ofa, za prvu, istorijsku titulu prvaka Srbije za Ub.

- Čestitke devojkama, mojim saradnicim­a, rukovodstv­u kluba, celom gradu koji živi za odbojku. Obe ekipe finaliste su napravile ovu finalnu seriju da izgelda odlično, vredno finale. Bilo je dobre odbojke, uzbuđenja, svega. Presrećan sam - rekao je šef stručnog štaba Uba Vladimir

Vasović.

Srednji bloker Uba Aleksandra Grligorić bila je jedna od ključnih igračica u seriji.

- Odlučila je naša volja, želja, hrabrost. Mislim da je moja ekipa najhrabrij­a u Srbiji. To smo i pokazale, na terenu je bilo napeto, bile smo u egalu sve vreme. Čestitam TENT-U na igri, ali moje devojke su se borile do poslednje kapi znoja, kao ekipa, i ta prevelika želja je presudila. Ovo je naša tvrđava, ovde ne gubimo, nećemo nikom dati da je sruši a da se dobro ne pomuči - rekla je Aleksandra. 

 ??  ?? vlahović je početkom sezone trebalo da ode na kaljenje, a sada fjorentina može da zaradi više od miliona evra
vlahović je početkom sezone trebalo da ode na kaljenje, a sada fjorentina može da zaradi više od miliona evra
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? predsednik oss zoran gajić predaje trofej jeleni vulin iz uba
predsednik oss zoran gajić predaje trofej jeleni vulin iz uba
 ??  ?? Veliko i zasluženo slavlje Ubljanki koje sada gledaju ka istorijsko­m učešću u Ligi šampiona
Veliko i zasluženo slavlje Ubljanki koje sada gledaju ka istorijsko­m učešću u Ligi šampiona
 ??  ?? pulenke milana gršića pokazale su veliki potencijal i talenat
pulenke milana gršića pokazale su veliki potencijal i talenat

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia