Blic

Novakov čas tenisa za mladog Italijana

Prvi reket sveta danas (13) u Monte Karlu igra sa Danijelom Evansom. U trećem kolu je i Filip Krajinović.

-

NOVAK ĐOKOVIĆ KAO da nije pauzirao sedam nedelja. Najbolji teniser sveta odigrao je prvi meč posle trijumfa na Australija­n openu (21. februara) i sa lakoćom se plasirao u treće kolo Monte Karla.

Đoković je održao lekciju 19-godišnjem Italijanu Janiku Sineru (6:4, 6:2) koji je u Kneževinu stigao kao finalista mastersa u Majamiju. Stručnjaci za Sinera kažu da je teniser koji će na vrhu da nasledi Novaka, ali će, ipak, morati još da pričeka.

- Ovo je odlična pobeda posle skoro nekoliko meseci bez zvaničnog meča. Lepo je vratiti se takmičarsk­om tenisu - iskren je bio prvi reket na svetu.

Siner je dobro počeo, prvi je napravio brejk, međutim do kraja je mogao samo da uživa u Đokovićevo­m tenisu.

- Bilo je potrebno neko vreme da uđem u ritam i pronađem pravi tempo igre, da se smirim i da se kockice sklope. Janik je u izvanredno­j formi, igrao je finale Majamija, osvojio jedan turnir u Australiji. Znao sam da će biti veliki izazov, ali uspeo sam da odigram pravi tenis u pravo vreme.

Đoković kaže da se u Monte Karlu oseća kao kod kuće. - Koristim ovaj klub kao bazu za treninge skoro 15 godina, osećam se kao da igram kao kod kuće. Meč je bio borben, bio je to veliki izazov za mene. Morao sam da nađem prave udarce u pravom trenutku. Janik je budućnost, možda je bolje da kažem već sadašnjost našeg sporta zaključio je Đoković.

Novak će danas (13 sati) ponovo na teren, a njegov rival će biti Britanac Danijel Evans, koji je lako izašao na kraj sa pobednikom Majamija Robertom Hurkačem 6:4, 6:1.

U trećem kolu je i Filip Krajinović, koji nije imao većih problema sa Huanom Ignasiom Londerom - 6:0, 6:3. Krajinović danas igra sa Fabijom Fonjinijem. Uspešan je bio i Rafael Nadal sa Federikom Delbonisom - 6:1, 6:2. 

 ??  ?? Đokoviću je ovo bio prvi meč još od trijumfa na australija­n openu
Đokoviću je ovo bio prvi meč još od trijumfa na australija­n openu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia