Blic

MURINJO KRADE KOSTIĆA

Uskoro se očekuje i prodaja Dušana Vlahovića, kog traže Milan, Totenhem, Atletiko i Liverpul.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Srpskih fudbalera nema na Evropskom prvenstvu, ali to ne znači da “orlovi” nisu na ceni. Najbliži velikom transferu je Filip Kostić koji je napustio Ajntraht i otputovao je u Italiju.

Međutim, sve je izglednije da on neće potpisati za Inter, već za jedna od klubova iz Rome. Šampion je već duže zaintereso­van za Kostića, ali Ajntrahtu i našem igraču se nije svidelo što “neroazuri” odugovlače sa pregovorim­a. U međuvremen­u, se javio Lacio koji je srpskog reprezenta­tivca pozvao u Rim na pregovore.

A, kada te hoće... Naime, situaciju želi da iskoristi Roma, tačnije novi trener Žoze Murinjo, koji insistira da kupi Kostića. Čak je izašao i sa konkrentno­m poudom - klub iz Frankfurta bi dobio 15 miliona evra. Murinjo ne krije da ceni Kostića i da želi da brzo završi posao, međutim, gotovo je sigurno da će da naiđe na otpor iz rivalskog Lacija.

Stručnjaci širom Evrope cene Kostića koji podjednako dobrom može da igra na više pozicija, a pri tome ne košta puno. Zato ne

Inter se prvi raspitivao za Kostića, da bi se u igru uključio Lacio. Međutim, izgleda da je Roma najkorektn­ija u pregovorim­a sa srpskim igračem

A VELIKI ŽOZE KOSTIĆ JE NA CENI U ITALIJI, SPREMNI DA PLATE MURINJO I ROMA SU

15 MILIONA ZA SRBINA

čudi da slavni Portugalac čini sve kako bi izašao kao pobednik.

Kostić je odavno prerastao Ajntraht i više puta je ponovio da bi u 28. godini želeo da se oproba u nekom od većih klubova: Prošle sezone je na 33 meča imao po 11 golova i asistencij­a, a pripremio je i 22 prilike za saigrače. Dok smo na Apeninskom poluostrvu, trebalo bi da kažemo da Dušan Vlahović gotovo sigurno napušta Fjorentinu. “Ljubičasti” ne žele da ga prodaju, ali moraju da razmišljaj­u o takvoj opciji jer Dušan ne planira da potpiše novi ugovor. Za sada, pišu Italijani, Fjorentina ima tri zvanične ponude koje su stigle iz Milana, Totenhema i madridskog Atletika.

Ipak, ne zna se tačno koliko je ko spreman da platio jer Fjorentina traži čak 60 miliona evra za strelac 21 gola u prethodnoj sezoni Serije A. Ova cifra je, navodno, ogromna za sva tri pomenuta kluba, ali u Firenci nemaju mnogo vremena. Srpskom napadaču ugovor ističe 2023. godine.

Sagu sa Vlahovićem iz drugog plana prati i Liverpul koji se raspitivao, ali nije izlazio u javnost sa konkretnim planovima. Jirgen Klop veruje da bi Vlahović bio pravi napadač za “crvene” kao zamena za Roberta Firmina. Takođe, Liverpul ne sme previše da čeka, jer se ostali klubovi u Premijer ligi ozbiljno pojačavaju.

Mančester junajted je, kažu, dogovorio sve sa Džejdonom Sančom iz Borusije Dortmund, dok šampionski Siti nastavlja da juri sa Harijem Kejnom iz Totenhema. U svakom slučaju, koji god klub da pobedi, Dušan će napraviti veliki korak u karijeri.

 ??  ?? fantastičn­i filip kostić je prošle sezone na 33 meča za ajntraht upisao po 11 golova i asistencij­a
fantastičn­i filip kostić je prošle sezone na 33 meča za ajntraht upisao po 11 golova i asistencij­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia