Blic

UBIO ŽENU I SEBE?

Polovinom ovog meseca, tačnije 11. juna, meštane naselja Ralja kod Sopota potresla je vest o požaru kuće u kojem su nađeni mrtvi nevenčani supružnici Sanja Ramić (28) i Milan Marinković (34), dok se tačan uzrok tragedije još uvek ne zna.

- S.jovanović

Prema rečima meštana, Centar za socijalni rad oduzeo je tek rođenu bebu supružnici­ma, te je Marinković zbog toga ubio ženu i sebe

Sumnja se da je Milan Marinković polio benzinom kuću u kojoj su bili on i supruga, a potom je zapalio. Oboje su preminuli na licu mesta

KAKO SE SUMNJA, požar je podmetnuo sam Milan, nakon što im je Centar za socijalni rad oduzeo bebu koju su dobili 2. juna, usled nepostojan­ja uslova da budu detetovi staratelji.

Prema rečima meštana za “Blic” koje smo zatekli u ovoj beogradsko­j opštini, nema nikakve sumnje da je do požara došlo nakon što je sam Milan staru kuću u kojoj je sa Sanjom vanbračno živeo, polio benzinom iz revolta što im je Centar za socijalni rad oduzeo dete.

- Oni su živeli u toj kući koja je još od 2000. godine bila prazna, i nisu imali idealne uslove u njoj. Nije bilo struje, ni vode, te je Socijalno ubrzo nakon što se Sanja porodila, došlo i oduzelo im dečaka kog su vanbračno dobili. Milan se jako radovao što je postao otac, i toliku tugu nije mogao da podnese. Zapretio je Socijalnoj službi da će se zapaliti ukoliko im se ne vrati beba, ali oni očigledno nisu reagovali, pa je do ovog nesrećnog slučaja i došlo - govori jedan od mešatana.

Kako navode dalje, Socijalno je to koje bi trebalo da snosi najveći deo odgovornos­ti što su ugašena dva mlada života, te smatraju da su, ukoliko su mislila da nemaju uslova da čuvaju dete, mogli nekako da im pomognu.

Prema rečima ljudi iz Ralja koji su poznavali ovaj par, oni nisu bili u finansijsk­i najboljoj situaciji. Milan je zbog čestih krađa stalno robijao, pa je tako 14 godina, sa prekidima, proveo u zatvoru. Takođe, imali su i psihičkih problema.

- Milan je bio jako vredan dečko. Svi za njega imamo samo reči hvale.

Uvek je bio tu kada treba da se pomogne. Pre nego što se sve ovo dogodilo, on je sredio njihovu baštu, želeo je da stanu na noge - priča Feta Selimi, a ostali prisutni meštani ovog mesta klimaju glavom i potvrđuju njegove reči.

U istom ovom mestu, zapravo nekoliko kuća od one u kojoj je par stradao, živi i Milanov

ujak, rođeni brat Milanove majke. Oni nisu, prema saznanjima “Blica” godinama bili u dobrim odnosima, te ga je ujak pre nekoliko godina izbacio iz njihove porodične kuće.

Milanova nevenčana supruga je, prema rečima njegovog rođaka, iz Kruševca. Milan ju je doveo u Sopot, a nakon toga je, govori on, Sanjina majka pokrenula poternicu za ćerkom.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia