Blic

PO VIZU BEZ MILUTINOVA

Selektor Igor Kokoškov rekao je da Branko Lazić neće igrati jer je povređen, dok iskusni centar nije ni ušao u beogradski „mehur“.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Košarkaši Srbije biće oslabljeni na kvalifikac­ionom turniru za Olimpijske igre, koji sutra počinje u Beogradu. To je rekao selektor Igor Kokoškov, koji će zbog toga tek večeras da objavi spisak sa 12 imena.

- Nikola Milutinov nije ušao u „mehur“, on je sa reprezenta­cijom, ali zbog tehničkih razloga nije s nama. Imam lošu vest da podelim s vama i navijačima reprezenta­cije. Branko Lazić zbog zdravstven­og stanja ne može da nastavi. To je informacij­a od pre nekoliko sati. Došao je sa velikom voljom i energijom. Znamo sve o Laziću kao igraču i čoveku nije mogao da nastavi pripreme“. Imamo 13 igrača i sačekaću poslednji trenutak da izaberem 12 za kvalifikac­ije. Ko god bude otpao, ostaće uz reprezenta­ciju - rekao je Kokoškov.

On kaže da stručni štab polako prikuplja informacij­e o rivalima u grupi Dominikans­koj Republici i Filipinima.

- Već sam pričao o uslovima u kojima se pripremamo. Faktor vremena je najvažniji i zato se trudimo da saznamo što više. Ne znamo sve igrače po imenima, ali znamo da je Domininika­na atipičan latino tim sa dosta dobrih individual­aca. Disciplina će biti vrlo bitna. Imaju dobrog trenera sa Novog Zelanda čiji sistem rada zanmo. Ipak, fokus je samo na nama.

Kokoškov je rekao i su se igrači privikli da budu u „mehuru“.

- Malo se ovde menja način rada i života. Znamo zašto smo ovde. Krećemo sa utakmicama utorak. Momci su motivisani, orni, sa velikim uzbuđenjem čekamo utakmice koje nam prestoje - poručio je Kokoškov.

Prvi put se u javnosti, posle okupljanja „orlova“, pojavio i Vasilije Micić, MVP Evrolige, koji je dobio dodatnih nekoliko dana za predah.

- Zasad sve ide kako smo planirali. Mirni smo, nema poteškoća i sve rešavamo u hodu. Nismo imali dovoljno vremena za pripreme, tako da niko ne očekuje da budemo uigrani kao da smo dugo na okupu. To nije moguće. Važno je da se oseća homogenost u ekipu, miks mlađih i starijih igrača. Predstoji nam lep period za sve nas poručio je Micić.

Jedan od mladih je debitant Filip Petrušev, koji ime sigurno mesto u timu.

- Trudimo se da ispunimo sve obaveze u „mehuru“. Svi smo fokusirani i skocentris­ani, slušamo selektora. Očekivanja su najviša i jedva čekamo početak - kratak je bio Petrušev. 

Lazić zbog zdravstven­og stanja ne može da nastavi sa reprezenta­cijom. Došao je ovde sa velikom voljom, ali...

IGOR KOKOŠKOV

SELEKTOR KOŠARKAŠA

 ??  ?? milutinov ne može da pomogne srbiji u kvalifikac­ijama
milutinov ne može da pomogne srbiji u kvalifikac­ijama
 ??  ?? filip petrušev nastavlja sa odličnim igrama u dresu nacionalno­g tima
filip petrušev nastavlja sa odličnim igrama u dresu nacionalno­g tima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia