Blic

SERENA NEĆE NA OLIMPIJADU

-

KAO ŠTO SE i očekivalo, Serena Vilijams je potvrdila da neće da igra na Olimpijski­m igrama u Tokiju. Jedna od najboljih teniserki svih vremena odlučila je da ne putuje u Japan, a rekla je da postoji veliki broj razloga zašto neće učestvovat­i na OI.

- Donela sam odluku i postoji veliki broj razloga zašto neću igrati. Ne mogu sada da vam kažem koji su, ali neki drugi dan ću vam reći - rekla je 39-godišnja Serena Vilijams, koja ima zlato sa Igara 2012. u Londonu.

Organizato­ri u Tokiju strahuju da će se do početka turnira povući još neka od velikih teniskih imena, a jedan od neodlučnih je i Rodžer Federer, koji kaže da odluka zavisi od toga šta će da uradi na Vimbldonu.

Što se tenisera tiče, u Tokiju neće biti Rafaela Nadala, Dominika Tima i Miloša Raonića, a zasad su sigurni samo Novak Đoković i Danil Medvedev.

nserena kaže da ima razloga za neigranje

Novak Đoković je od petka u Londonu, gde radi zajedno sa Goranom Ivanišević­em, koji će da ga prati u Vimbldonu

od njih je i Sonja Vasić (32).

- Odavno sam znala da će mi Olimpijske igre biti poslednje takmičenje sa reprezenta­cijom, a posle svega sa koronom i odlaganjem takmičenja, mislim da je to samo dodatno pripremilo teren da znam da je to-to. Ima mnogo faktora koji su uticali, ali sam mirne glave odlučila i sigurna sam u svoju odluku. Sve što je lepo, kadtad se završi. Morao je i ovo. Smatrala sam da je vreme da mesto koje zauzimam u reprezenta­ciji prepustim nekim mlađima. Mislila sam da ću i na ovom EP, a zatim i SP, da dozvolim nekom drugom da zauzme moje mesto. Korona je to odložila i promenila moje planove - rekla je Sonja Vasić.

Oproštaj je najavila i Jelena Bruks, a jedna od onih koje još nisu spremne da ostave loptu je Ana Dabović.

- Za Jelenu nisam čula da se oprašta, ali znam da Sonja planira da se oprosti. Ta generacija je počela od sonja vasić je najavila da Će se oprostiti po završetku olimpijski­h igara nule, a igraće peto Evropsko prvenstvo zaredom i druge Olimpijske igre. Baš zato treba da odu zadovoljne, srećne i ponosne. Ja ne razmišljam o prestanku. Razmišljam samo o onome što sada sledi. Najvažnije mi je da budem zdrava i u formi. Volim da igram za reprezenta­ciju i dok god budem mogla da igram na svom nivou igraću za Srbiju - poručila je Ana Dabović.

Najiskusni­ja u našem timu je Dajana Butulija, koja je rođena 1986. Zanimljivo je da su pet košaršaica 1989. godište - Vasić, Bruks, Čađo, Dabović i Škorić. Godinu dana mlađe su Nevena Jovanović i Ivon Anderson. 

bronze i jedno srebro imaju košarkašic­e na Olimpijski­m igrama

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia