Blic

„MORAM DA URADIM DOMAĆI“

-

broju turnira.

- Sada mogu više vremena da provodim sa porodicom, što mi je veoma važno. Takođe, pauzu u takmičenju koristim da se što bolje pripremim za grend slemove, koji su prioritet. Tako je bilo u prethodnih 12 meseci, a tako će da izgleda i ostatak moje karijere. Trenutno imam dosta samopouzda­nja, jer sam trijumfova­o na prva dva grend slema. Rolan Garos mi je posebno bio važan - mnogo me je iscrpeo, ali mi je doneo i dodatnu energiju pred drugi deo sezone. Ipak, ne dozvoljava­m sebi da previše slavim uspehe jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Voleo bih da osvojim novu titulu - dodao je Đoković.

Bivša šampionka Vimbldona Marion Bartoli smatra da neće biti dileme ko je GOAT ako Đoković po tom parametru nadmaši najveće rivale.

Britanac, 19-godišnji Džek Drejper, i Novak Đoković nikada nisu igrali jedan protiv drugog. Drejper još nema zapažene rezultate, ali je pre nekoliko dana stigao do četvrtfina­la turnira u Kvinsu, gde ga je pobedio sunarodnik Kameron Nori sa 6:3, 6:3.

- Iskreno, ne znam mnogo o Džeku Drejperu. Gledao sam ga na turniru Kvins, kada je pobedio Janika Sinera. Sa Sinerom sam trenirao u subotu, pa sam dobio neke informacij­e o Drejperu. On je levoruk, ali moram da uradim domaći zadatak - da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač - kaže Đoković.

- Mislim da ako Novak Đoković dostigne 21. grend slem, budući da je jedini iz “velike trojke” dva puta pobeđivao na svakom, razgovaral­i

miliona funti je ukupan nagradni fond na Vimbldonu

bismo o jedinstven­om igraču koji bi mogao da potpiše taj rekord. Ako uspe, možemo apsolutno da ga krunišemo za GOAT-A - smatra Bartoli.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia