Blic

PONEKAD PRETERAMO PA SE I POTUČEMO

Nevena Jovanović za „Blic” posle osvojenog zlata na EP

- JELENA MEDIĆ

Borba! To nam je glavna reč od prvog dana, kaže uz osmeh rođena Kraljevčan­ka.

Kad se posvetiš, kada si primer svima, kada i njih nateraš da se tako posvete, kako da ne dođe do rezultata. Prosto je nemoguće. Prevazilaz­iš sve - rekla je selektorka Marina Maljković posle osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Valensiji.

Selektorka je svojim izabranica­ma dala vetar u leđa. Bila je tu uvek za njih. Napravila je tim u kojem svaka zna svoje mesto, svaka gine za drugaricu iz tima. Zato i ne čudi da je, na pitanje kojom reči bi opisala naporne pripreme koje su krunisane zlatom na EP u Valensiji, Nevena Jovanović, kao iz topa odgovorila:

- Borba! To nam je glavna reč od prvog dana. Mi se šalimo, pa nekad i preteramo u toj borbi na treninzima, toliko da krene međusobna tuča, ali sve je to deo naših priprema, kao i plana i programa Marininog. Na kraju se sve isplatilo - počinje priču za „Blic” popularna Neca.

U dahu je nastavila. - Mislim da nam je najteže bilo protiv Španije. Ta utakmica je bila specifična jer su one bile domaćini, nikada ih pre toga nismo pobedile, a onda i dešavanja u njoj. Taj trijumf nam je zamalo uzet. Saglasna sam sa Sonjom kada kaže: “Nikad ne ljutite Srbe!” Mislim da je to pravo objašnjenj­e za onakav povratak i onakvu igru u produžecim­a. Bilo je napeto, puno nervoze. Nervirali smo se i mi i vi i svi pored malih ekrana, roditelji i prijatelji. Šta da kažem, hvala vam za strpljivos­t i pokidane živce. Mada nema tog hvala koje bi bilo dovoljno veliko za sve što ste prošli sa nama nasmejala se Nevena.

Jedan od najstresni­jih trenutaka desio se u polufinalu protiv Belgije kada su devojke u poslednjoj sekundi primile koš, ali koji je odlukom sudije poništen jer je vreme isteklo.

- Tada sam samo u sebi kazala: „Bože, nemoj sada samo da nam se vrati, znamo šta je bilo protiv Španije. Nemoj! Nismo zaslužile!” Jaoj, bože, šta smo sve prošle. Mislim da smo zaista bile bolje i greota bi bilo da smo tu utakmicu izgubile.

Ako je to bio jedan od stresnijih, jedan od najemotivn­ijih trenutaka je bilo pevanje himne.

- Danas sam videla snimak i kažem: „Samo sam čekala kojoj će žile da iskoče!” Mi smo toliko pevale, drale se, ali... To smo mi. Znate vi nas, šta god da radimo, radimo maksimalno i drago mi je što je baš ta slika poslata u svet. Da ljudi vide koliko smo ponosne kada nosimo ovaj dres.

Sledi nekoliko dana pauze, a onda pripreme za Olimpijske igre.

- Sada svi čekaju medalju iz Tokija. Takav smo mi narod, naviknemo na uspehe i sve što nije medalja za nas je neuspeh. Ali ajde.. Da odmorimo i da o tome sada ne razmišljam­o, biće vremena. Stvarno je dugo i teško leto pred nama, ali kad bude trebalo, počećemo da rauzmišlja­mo o Japanu zaključila je Nevena. 

Sada svi čekaju medalju iz Tokija. Takav smo mi narod, naviknemo na uspehe i sve što nije medalja za nas je neuspeh. Ali ajde... Prvo, ipak, da se malo odmorimo

 ??  ??
 ??  ?? šampionke u šetnji beogradom: sonja vasić i nevena jovanović
šampionke u šetnji beogradom: sonja vasić i nevena jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia