Blic

Komšije tvrde da je porodica bila pogrešna meta eksplozije

- ĆULAFIĆ

Nepoznati izvršilac u noći između srede i četvrtka bacio je eksplozivn­u napravu na porodičnu kuću M. S. u beogradsko­m naselju Železnik. Sudeći prema izjavama komšija, vrlo je moguće da je ova porodica greškom bila meta.

NEMILI DOGAĐAJ ODIGRAO se u Ulici Petra Drapšina u Železniku, a počinioca i njegovog saučesnika snimile su dve nadzorne kamere sa komšijskih kuća.

- Tu su u nizu kuće trojice braće, a bomba je bačena na srednju kuću u kojoj sa ženom, sinom i ćerkom živi M. S. Kamera sa susedne kuće njegovog brata snimila je tog napadača - ispričala je za “Blic” komšinica R. M.

napad se dogodio u 2.30 noću, napadača, kaže, niko nije sreo.

- Vidi se na snimku kako maskirani momak prilazi, mutan je snimak, ne vidi mu se lice. Ispružio je ruku i u dvorište im je ubacio tu bombu - kaže komšinica.

Ona nastavlja da opisuje beg napadača sa lica mesta.

- Onda se okrenuo, laganim korakom došao negde otprilike do moje kuće, odakle je krenuo da trči i da beži - priča ona.

IMAO SAUČESNIKA

Da je imao saučesnika otkrilo se, prepričava, na osnovu snimaka koje su zabeležile nadzorne kamere na kući s početka ulice.

- na snimku sa te druge kuće sve se lepo vidi. neko ga je autom dovezao do početka ulice, tu je taj čovek izašao i prošetao se do njihove kuće. Za to vreme vozač je ušao u ulicu da bi okrenuo auto, i tu ga je čekao, spreman da pobegnu priča komšinica R. M.

Objašnjava kako je potom kamera zabeležila i povratak napadača u auto, kao i njihov beg.

- Snimljeno je i kako je kad je bacio bombu uleteo u taj auto i kako su pobegli. Kažu da je ta kamera snimila i vozača, da mu se vidi lice, napadaču ne, ali ovaj što ga je vozio može da se prepozna - ističe ona.

POGREŠNA META?

Porodica je, kaže naša sagovornic­a, potresena zbog nemilog događaja, kao i komšije, koje za porodicu koja je pretrpela napad imaju samo reči hvale.

- nisam ih srela i popričala sa njima, pričao je moj sin i zato znam da misle da je greška. I ja mislim da je neko pogrešio, šta drugo može da bude, normalna, radnička porodica, što bi njima iko bombu bacio - prepričava komšinica.

Prema njenim rečima, napadnuta porodica ima porodični biznis.

- Oni drže prehramben­u prodavnicu. Tamo svi rade, M. S. i deca njegova, oboje mu pomažu. niti su kriminalci, niti su neki buržuji, da znam nikome se nisu zamerali, ni on ni deca. Ma ne pada mi jedan razlog na pamet zbog kog bi iko njima to mogao da uradi, pošteni ljudi, radnici, radnička porodica, zato i mislim da je greška - navodi ona.

KAMERE SNIMILE NAPADAČA KAKO BACA BOMBU U DVORIŠTE KUĆE U ŽELEZNIKU

PORODICA UZDRŽANA ZA KOMENTAR

Da je odjek eksplozivn­e naprave uznemirio ceo kraj potvrđuje i čovek u lokalnoj prodavnici.

- ja živim dalje odatle, ali se i do mene čulo. noć, tišina, kad je odjeknulo, probudlo me iz sna. Rekoh šta je sad ovo, šta ovo puca. Sutradan sam čuo da je bomba u Petra Drapšina pukla - ispričao je sagovornik za “Blic”.

na porodičnoj kući M. S. vidljivi su tragovi štete. Zidovi su oštećeni od gelera, stakla

SUSEDI ZA OVU PORODICU IMAJU SAMO REČI HVALE, KAŽE DA PORODIČNO RADE U PREHRAMBEN­OJ PRODAVNICI, TE DA SU POŠTENI LJUDI I NEJASNO JE ZBOG ČEGA BI IM NEKO NAUDIO

polupana. Porodica je, zbog istrage, ostala uzdržana za komentar.

- Istraga je u toku i zbog toga ne smemo da govorimo. Kada prođe, pričaćemo ovome što se desilo - rekao je M. S. novinarima “Blica”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia