Blic

NATAŠA JANKOVIĆ ŠEF MISIJE

-

Damir Štajner neće biti u prilici da obavlja dužnost šefa misije u Tokiju, pa će njegovo mesto zauzeti Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijski­h vrednosti Olimpijsko­g komiteta Srbije, što je usvojeno glasovima članova IO. Nataša Janković je od 2011. deo Olimpijsko­g komiteta Srbije i rukovodi projektima olimpijske edukacije i promocije olimpijski­h vrednosti. U dosadašnji­m misijama u Londonu 2012. i Riju 2016, kao i na Evropskom olimpijsko­m festivalu mladih u Tbilisiju 2015, imala je aktivnu ulogu. Dobitnica je trofeja Međunarodn­og olimpijsko­g komiteta sa temom „Olimpizam u akciji“2018. godine.

odbojkašic­e srbije, Dvostruke uzastopne prvakinje evrope, odigraće prvi meč u a grupi šampionata Starog kontinenta u Beogradu protiv Bosne i Hercegovin­e. Taj duel je zakazan za 19. avgust u 17 sati. Izabranice Zorana Terzića drugi meč odigraće 21. avgusta od 21 čas protiv Francuske, a treći

22. avgusta protiv Belgije od 20 sati. azerbejdža­n će biti rival Srbiji u četvrtom meču

24. avgusta od 20 časova, a u poslednjem meču u a grupi Srbija će igrati protiv Rusije,

25. avgusta od 20 sati. evropska odbojkaška konfederac­ija je juče objavila kompletan raspored i satnicu ep 2021. u konkurenci­ji odbojkašic­a, koje će se odigrati od 18. avgusta do 4. septembra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

U B grupi u Plovdivu igraće Bugarska, Poljska, nemačka, Španija, Češka i Grčka, u C grupi u Zadru nastupiće Hrvatska, Italija, Belorusija, Slovačka, Mađarska i Švajcarska, a u D grupi u Kluž napoki takmičiće se Rumunija, Turska, Holandija, Ukrajina, Finska i Švedska.

Prvenstvo će početi 18. avgusta utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u a i C grupi odigrati 19. avgusta.

Takmičenje po grupama će se odigrati od 18. do 25. avgusta u B i D grupi, odnosno od 19. do 26. avgusta u a i C grupi.

definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. mi, nažalost, nijedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i dan pred polufinale faliće mi neki igrači na treningu. To je informacij­a za ljude koji vole i prate naš tim, ali, ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranišću i egzekucijo­m, već željom, energijom i odlukom da se dobije.

Završio je izlaganje u pozitivnom tonu:

- Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljeni­h lopti i igramo timski. igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo.

aleksa avramović je saglasan sa Kokoškovim da će utakmica biti teška, ali na muci se poznaju junaci.

- Posle dve pobede u dve utakmice, dolazimo kao favoriti u odnosu na Portoriko. igrali smo protiv njih na „akropolis kupu“u atini, znamo kakva su ekipa, to je isti tim koji smo tamo savladali sa dvocifreno­m razlikom. Znamo im vrline, imaju nekoliko sjajnih šutera i nekoliko čvrstih momaka pod košem. Kondit i Klavel su dvojica ključnih igrača koje treba da zaustavimo, svakako uz plejmejker­a Gerija Brauna. On je dobar dodavač i odličan igrač. mislim da imamo bolji sastav i dužu klupu, da smo spremni da pred našim navijačima zabeležimo pobedu i idemo ka našem cilju - rekao je avramović.

Pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova, Uprave saobraćajn­e policije, identifiko­vali su 57-godišnjeg vozača automobila „opel astra“koji je 30. juna uveče na pešačkom prelazu u Karađorđev­oj ulici u Zemunu udario psa, kojeg je na povocu vodilo maloletno lice. Protiv vozača će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajno­g postupka, saopštio je MUP. Podsetimo, ćerke poznate televizijs­ke voditeljke Ane Mihajlovsk­i doživele su užasnu traumu prekjuče kada je nesavestan vozač na pešačkom prelazu pregazio pudlu koju su izvele u šetnju na povocu. Vozač je pobegao.

Kako za „Blic“priča sagovornik iz pravosuđa, vozač koji je izazvao nesreću se prekršajno može teretiti jer je preticao kolonu, ali i isekao pešake na pešačkom prelazu. S obzirom na to da je tada ubio psa koji je bio na povocu, on se može teretiti i krivično - za zlostavlja­nje i ubijanje životinja.

- Taj član zakona podrazumev­a da se onaj koji kršeći propise ubije, povredi i muči životinje može kazniti ili novčano ili kaznom do dve godine zatvora dodaje naš sagovornik.

Da podsetimo, voditeljka Ana Mihajlovsk­i ispričala je za „Blic” šta se tačno desilo i kako je došlo do toga da bahati vozač pregazi njenu pudlu na pešačkom prelazu, koju su njene ćerke izvele u šetnju.

- Na pešačkom prelazu u Karađorđev­oj ulici u Zemunu zaustavila su se vozila koja su propustila decu. Na otprilike dve trećine pešačkog prelaza, vozač „dačije sandero” metaliksiv­e boje iz drugog pravca projurio je i pored dece koja se nalaze nasred pešačkog i pregazio psa koji je uginuo odmah. Potom je dao gas i pobegao s lica mesta. Ćerke su bile u šoku. Očevici su odmah prišli da im pomognu, izašli su neki vozači, jedan čovek je na motoru pokušao da stigne „dačiju sandero”, ali nije uspeo - rekla je Ana Mihajlovsk­i kroz suze.

Ona je rekla da je pas bio na povocu i da je bio metar ili metar i po udaljen od devojčica.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia