Blic

Četvrtak, B92, 21.00 Demonska potera

Njegov rival u petak biće bolji iz duela Rusa Hačanova i Šapovalova iz Kanade.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Američki Građanski rat se završio, a pukovnik Morsman Karver ima još jednu poslednju misiju: da pronađe i ubije Gideona bez obzira na sredstva. Posle pet godina konačno ga pronalazi, ali to je tek početak duge i nemilosrdn­e potere u kojoj će mnogi izgubiti živote pre nego što se Karver i Gideon konačno sukobe licem u lice. Uloge: Pirs Brosnan, Lijam Nisom, Anđelika Hjuston...

Novak Đoković ne usporava tempo u Vimbldonu. Srpski teniser je opravdao ulogu favorita i pobedio je Mađara Martona Fučoviča sa 6:3, 6:4, 6:4 za plasman u polufinale trećeg grend slem turnira u 2021.

Iako je slavio sa maksimalni­h 3:0, šampion nije lako izašao na kraj sa upornim Fučovičem. Novak je silovito otvorio duel na Centralnom terenu i posle 15 minuta je imao 5:0. Međutim, Mađar se vratio u meč i do kraja je bio ravnoprava­n rival. Imao je i čak šest prilika za brejk, ali je samo jednom oduzeo servis najboljem teniseru na svetu. Ako pogledamo statistiku, vidimo da su Đoković i Fučovič bili prilično izjednačen­i - Marton je imao više direktno osvojenih poena (24:23) i samo jednu neiznuđenu grešku više od Novaka - 31:30.

- Solidan meč, ništa više od toga. Dobro sam počeo, ali je Marton onda pokazao koliko je opasan i kvalitetan - rekao je Novać.

Đoković će u petak u 41. polufinalu na grend slem turnirima i desetom na Vimbldonu da igra sa boljim iz duela Karena Hačanova i Denisa Šapovalova.

- Ne razmišljam toliko o rezultatim­a i tome šta se dogodilo. Trudim se da živim normalno i da iskoristim svaki dan. Naravno da se borim da pobedim, ali trudim se i da uživam u svakom trenutku. Tako je i sada, kada ponovo vidim da su tribine pune - dodao je Đoković, koji je protiv Fučoviča upisao 350. pobedu na grend slemovima.

 ??  ??
 ??  ?? novak je ponovo brzo rešio meč, a da protivniku nije dozvolio da osvoji set meč je sa tribina pratio i slavni režiser sem mendez
novak je ponovo brzo rešio meč, a da protivniku nije dozvolio da osvoji set meč je sa tribina pratio i slavni režiser sem mendez
 ??  ?? đoković se i protiv fučoviča nekoliko puta okliznuo na londonskoj travi
đoković se i protiv fučoviča nekoliko puta okliznuo na londonskoj travi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia