Blic

VAR TESTIRAN NA “MARAKANI”

-

Video tehnologij­a (VAR), koja pomaže sudijama, postavljen­a je na stadionu “Rajko Mitić”. Ona je isprobana u utorak, a trebalo bi da tokom predstojeć­e sezone funkcioniš­e u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona, odnosno Superligi Srbije. Šampion Srbije je započeo proces pribavljan­ja licence, a izveštaj se dalje šalje UEFA, koja daje dozvole za rad. Za sada, ema naznaka da bi VAR tehnologij­a bila primenjiva­na od samog početka sezone. Mnogo je verovatnij­e da će biti korišćena tek nakon nekoliko uvodnih kola, dok VAR ne dobiju i ostali članovi Superlige.

- Ko god hoće da bude iskren, reći će da je suđenje prošle godine bilo dobro. Voleo bih da vidim po kojim argumentim­a su sklonjena ova šestorica sudija. Verovatno je bila ideja da su došli novi ljudi, pa da odmah hoće da pokažu revoluciju. Uz sve greške koje su imali, to su većinom dobre sudije. Ne znam ko će sad da sudi ove sezone, i ko su ti mladi ljudi koji mogu da odgovore izazovima. Ako su postojale zamerke, trebali su ranije da sklone te sudije, a ne sada kada se uvodi VAR, koji svakako umanjuje značaj sudija. Zvezda i Partizan, ali i ostali klubovi nikad nisu imali manje zamerki na suđenje - kaže Terzić.

- Sigurno FSS čekaju izbori, ali nismo razmišljal­i o našem kandidatu. Učestovaće­mo u tim izborima, jednostavn­o moramo kao najveći klub na ovim prostorima da preuzmemo odgovornos­t za dešavanja u srpskom fudbalu. Imaćemo neka rešenja i kroz istoriju smo uvek imali uticaj tamo, pa ne vidim što bi se to danas promenilo. Ipak, o kadrovskim rešenjima ne mogu da pričam, fokusirani smo na Ligu šampiona i na to da dobro startujemo prvenstvo.

Demantoval­i ste da se Zvezda interesova­la za golmana Bufona?

- Nismo razmišljal­i o njemu. Imamo tri sjajna golmana - Borjana, Popovića i Gordića. Što se Kolarova tiče, on je pre svega moj prijatelj i vezan je za mene kroz karijeru. Volim ga kao čoveka i cenim kao igrača. Moja želja je bila da on dođe u klub, i tu smo se složili i Mrkela, i Stanković i ja, ali je imao povredu diskus hernije i nije mogao odmah da se odazove pripremama, a nama je on treba za kvalifikac­ije za Ligu šampiona. Vrata Crvene zvezde su mu otvorena, on je ponikao ovde i voleo bih da završi karijeru kod nas.

Na kraju, pratite li šta se dešava u komšiluku - Partizan ulaže u fudbal, ali sve više i u košarku.

- Ne znam šta bih rekao za ulaganja u KK Partizan, jer košarku zaista slabo pratim i ta imena koja se provlače kroz medije mi ništa ne znače. Pratim fudbal, Zvezdu, to tržište, Evropsko prvenstvo. Partizan je veliki klub i ne smemo da ih potcenimo. Zaista ih maksimalno ozbiljno shvatamo, kao i svih prethodnih godina, ali imamo veći kvalitet i mislim da ćemo i ove godine superiorno, kao i prethodnih, osvojiti domaće prvenstvo. Naša obaveza je da budemo šampioni i uspećemo u tome. Sanjam Zvezdu u Ligi šampiona ponovo - zaključio je Zvezdan Terzić. 

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia