Blic

TADIĆ I DAČIĆ O IZBORIMA, ALI I O DINKIĆU I KOŠTUNICI

Predsednik Socijaldem­okratske stranke (SDS) Boris Tadić smatra da će vlast imati prednost, kakav god dogovor da se postigne u dijalogu o izbornim uslovima, dok lider SPS Ivica Dačić veruje da izborni uslovi neće doneti nikakvu prednost.

-

BIVŠI POLITIČKI SARADNICI iskoristil­i su suočavanje na RTS da pomenu nekadašnja vremena i nekadašnje vlasti, Mlađana Dinkića, Vojislava Koštunicu, pa čak i Putina.

Tako je Dačić, obraćajući se Tadiću, rekao da su on (Tadić) i nekadašnji predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica zajedno bili kod predsednik­a Rusije Putina i da je “falila jedna stolica ko će da sedne”.

Takođe, Dačić je rekao i da su “svi vaši koji su derivati DS bili na vlasti”, dok je Tadić odgovorio: “Svi smo bili na vlasti, ali se nismo svi isto ponašali”.

TADIĆ: MOLIM TE, SAMO NEMOJ DA ME HVALIŠ Dačić je u jednom trenutku dobacio i da u razgovoru ne bi trebalo da bude nervoze.

- Bez nervoze, sve je u redu - govorio je Tadiću, koga je i pohvalio tokom razgovora, na šta mu je lider SDS odgovorio: “Nemoj da me hvališ, molim te”.

Tokom emisije Dačić je upitao Tadića: “Sećate se kako ste me vi i Dinkić terali da promenimo Zakon o informisan­ju, a ja nisam hteo da glasam?”. Dodao je i da mu je Dinkić u Tadićevoj kancelarij­i rekao da “hoće da ga ubije”.

- Nikoga nisam terao ni na šta, nemojte da izmišljate - odgovorio je Tadić, koji je na jednu od Dačićevih opaski odgovorio: “Naučio si rečenice koje su ti dali iz SNS, ajde Ivice, možeš ti više i bolje”.

DAČIĆ: NA RTS SAM MOGAO U VREMENSKU PROGNOZU Dačić je naveo da mu se, gledajući Borisa Tadića, čini kao da nikad nije bio na vlasti i rukovodio zemljom, uključujuć­i i RTS.

- Ja sam na RTS mogao da dođem otprilike u vremensku prognozu u vreme njegove vlasti - rekao je Dačić.

Dodao je da može da razume Boška Obradovića koji nikad nije bio na vlasti, a da su svi “derivati Demokratsk­e stranke” bili nekada na vlasti.

Govoreći o zahtevu za razdvajanj­e predsednič­kih i parlamenta­rnih izbora, Dačić je naveo da je Tadić podneo ostavku godinu dana ranije kako bi se ti izbori održali istovremen­o.

- Kako je to tada bio izraz demokratij­e, a sad nije. S druge strane, funkcioner­ska kampanja. Šta, vi kao predsednik Srbije niste učestvoval­i, nisu vaše aktivnosti praćene? “Fijat” je najavljen baš uoči izbora i to nije bilo namenski? Ali, nije to samo vaš izum - kazao je Dačić.

Dačić je naveo da opoziciji 5. oktobra nisu bili potrebni pregovori jer su, kaže, imali glasove, a sada ih nemaju

 ??  ?? Dačić: “Svi vaši koji Su Derivati DS bili Su na vlasti”, tadić: “Svi Smo bili na vlasti, ali Se nismo Svi isto ponašali“
Dačić: “Svi vaši koji Su Derivati DS bili Su na vlasti”, tadić: “Svi Smo bili na vlasti, ali Se nismo Svi isto ponašali“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia