Blic

TADIĆ U AJAKSU SVE DO PENZIJE

Plan je da kapiten igra do 2024, a da onda preuzme ulogu trenera mlađih kategorija u slavnom klubu iz Amsterdama.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Barselona je tražila pre godinu i po, ali je iz Amsterdama na “Nou kamp” stigao negativan odgovor. Isto je bilo i nedavno kada se Milan raspitivao za kapitena Ajaksa: Dušan Tadić nije na prodaju!

A da se u trofejnom holandskom klubu ne šale potvrdila je vest da je kapiten pristao da potpiše novi ugovor, i to do 2027! Znači, i kada bude završio igračku karijeru, ostaće deo velikog Ajaksa. Kao što je direktor fudbala Mark Overmars i najavio, Tadić će igrati dok on to bude želeo, a potom će da dobije neku od funkcija. Pretpostav­lja se da će da bude trener mlađih kategorija.

- Ajaks je moj klub iz snova i jedan ne od najbojih na svetu. Ovde igram sa velikim zadovljstv­om - rekao je Tadić.

Do kada će Tadić da igra? Nadamo se još dugo, jer se pokazalo da bez njega naša repre

Tadić je za tri godine postao ljubimac navijača i kapiten Ajaksa JE NA 149 MEČEVA POSTIGAO TADIĆ 70 ASISTENCIJ­A, 76 GOLOVA I UPISAO

DA GA PUSTI PA NE ČUDI DA KLUB NE ŽELI

zentacija nije ista. Holanđani veruju da će na terenu da ostane sve do 2024. (do tada traje novi igrački ugovor) kada će imati 36 godina. Takođe, to je godina u kojoj će se igrati Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i to bi bila idealna prilika za kapitena “orlova” da se oprosti. Naravno, pod uslovom da se plasiramo na kontinenta­lni šampionat.

Tadić je, i pre novog ugovora, više puta ponovio da nema nameru da napusti Ajaks u kojem je od 2018. do danas stekao status heroja. Pre tri godine je stigao iz Sautempton­a za 13,7 miliona evra, što je bio rekordan transfer Ajaksa koji, inače, ne voli da troši novac na strance. Prvi komentari su bili dosta negativni, jer se Tadić nije proslavio u Premijer ligi. Međutim, navijači “kopljanika”

su brzo shvatili da su uboli džek-pot. Srpski fudbaler je počeo da rešeta i da vodi igru Ajaksa za koji je na 149 mečeva postigao 76 golova, uz neverovatn­ih 70 asistencij­a. I danas se na sav glas priča o njegovoj partiji protiv Reala kada je sa golom i dve asistencij­e pomogao Ajaksu da na “Santijago Bernabeu” slavi sa 4:1. Za igru je od visokotira­žnog “Lekipa” dobio čistu “desetku”. Pre njega, maksimalno­m ocenom mogli su da se pohvale još devetorica fudbalera.

Inače, Ajaks sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu, pogotovo kada je Evropa u pitanju. Trener Erik ten Hag je od starta priprema nametnuo snažan ritam, iako domaći šampionat počinje tek 14. avgusta. Ajaks je već odigrao i prvi test meč, protiv Paderborna (4:1), a do kraja mesece će sastati i sa Anderlehto­m, Bajernom i Lajpcigom. Prva zvanična utakmica je zakazana za 7. avgust je na programu Superkup Holandije, odnosno “Trofej Johana Krojfa”. Rival je PSV.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia