Blic

IGRAMO DO KOSKE, PODRŽITE NAS, SVAKI MEČ NAM ŽIVOT ZNAČI!

Nemojte da hejtujete nikoga na stadionu, pogotovo ne decu Partizana, duboko smo uzdrmani, kaže trener crnobelih uoči meča sa Spartakom (20.15).

-

Iako je Partizan u četvrtak sa pola gasa savladao u Lučanima Mladost (2:0, iako večeras (20.15) dočekuje ekipu Spartaka u 11. kolu Superlige, glavna tema je rastanak sa Sejdubom Sumom. Podsetimo, Gvinejac je prošle nedelje optužio trenera Aleksandra Stanojević­a da laže i da namerno ne želi da ga pusti da igra, usledila je munjevita reakcija uprave crno - belih i Suma je od petka uveče prošlost “parnog valjka”.

- Ja sam dosta puta komentaris­ao, vezano za njega i ne znam da li sam dovoljno jasan bio. Prvo sve što imam kražem igraču u četiri oka, pa onda sve to isto kažem i na sastanku s igračima, pa onda i javno. Nismo reagovali na prvu loptu, na kraju se desilo ovo što se desilo. Žao nam je svima, nikome ne treba ova situacija. Znamo pravila, znamo kako se funkcioniš­e ovde, sve je jasno i jednostavn­o. S druge strane, od mene nećete čuti da bivšeg igrača ili nekoga ko je bio crno-bele boje, komentariš­em u negativnom kontekstu. Tako da stavljam tačku na ovu priču - rekao je Stanojević.

Jasno je da čitava situacija i turbulenci­je utiču i na tim i na sve u crno-belom.

Pa ipak, atmosfera je svakako poljuljana.

- Naravno da remeti, nije nam pravo, nije pravo da se desi baš u trenutku nekih najvećih problema i situacija. Odvlači nam pažnju, to je jasno, ali šta da radimo. Ovo je surova i teška borba koja će biti neprestana i ići do kraja, a mi nećemo odustati... Moji igrači su svesni kako treba da funkcioniš­emo i šta je naš osnovni zadatak. Prvo je da poštujemo grb i da znamo šta znači nositi taj grb. To je važnije od bilo koje druge situacije. Menjaće se igrači i generacije, ali ovo se nikad neće menjati.

Trener Partizana je još govorio o sistemu rotacije.

- Imate Rikarda koji ne bira utakmice i igra pod injekcijam­a, da ne pričamo o igračima iz omladinske škole. Šćekić bude rezerva, da gol protiv Sočija i sledeći put ga ne stavim protiv Santa Klare, ali na sledećoj utakmici pogine za grb Partizana. Imate Jojića koji ne odigra jednu utakmicu, pa onda dođe i reši utakmicu sa Santa Klarom sa Saničanino­m.

Usledila je poruka onima koji dolaze na mečeve u Humsku. - Nemojte da hejtujete nikog na stadionu, pogotovo ne decu Partizana, koji su bili tu pre pet, deset godina i opet će biti tu i za 10 godina. Igramo do koske, idemo do kraja, svaka utakmica nam život znači. Posle četiri godine možemo da budemo konkurentn­i za titulu i nemojte da nam oduzimate tu pozitivnu energiju. Da ne patetišem, da me ne shvatite pogrešno, duboko smo uzdrmani. Ne znam da li vi kao ljudi koji ste ovde ili navijači, ne vidite tu emociju da pokazujemo kad igramo. Zato, molim vas, dajte nam maksimalnu podršku, nije lako igrati i boriti se svaki sekund - podvukao je Stanojević.

POSLE ČETIRI GODINE MOŽEMO DA BUDEMO KONKURENTN­I ZA TITULU, NE ODUZIMAJTE NAM TU ENERGIJU, PORUČUJE SALE

 ?? ?? ALEKSANDAR STANOJEVIĆ EMOTIVNO DOŽIVLJAVA PARTIZAN
ALEKSANDAR STANOJEVIĆ EMOTIVNO DOŽIVLJAVA PARTIZAN
 ?? ?? CRNO-BELI VEČERAS DOČEKUJU SUBOTIČKI SPARTAK
CRNO-BELI VEČERAS DOČEKUJU SUBOTIČKI SPARTAK

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia