Blic

DOŠLO VREME ZA ŽOCOVU MAGIJU

Crno-beli zatvaraju 1. kolo ABA lige gostovanje­m ekipi Zadra (18 sati), “grobari” samim povratkom Željka Obradovića očekuju da će nova sezona biti kudikamo bolja u odnosu na prethodnu.

-

Košarkaši Partizana već sutra mogli bi da znaju kolika je zapravo njihova prava snaga. Crno - beli, predvođeni najtrofejn­ijim trenerom Evrope Željkom Obradoviće, zatvoriće prvo kolo ABA lige gostovanje­m ekipi Zadra (18 sati). Partije u pripremnom periodu sigurno su pokazale mogućnosti tima, u kontolnim mečevima bilo je i pobeda i poraza, popput onog u finalu Istanbul Kupa, što jeste stvorilo okvirunu sliku iskusnom stručnjaku. Sada je došlo vreme za Žocovu magiju.

Ekipa se dodlično pojačala, po kvalitetu prednjači Kevin Panter, ali stiče se utisak da će crno - beli u hodu sticati ono što im je falilo u prethodnoj sezoni, pre svega na polju samopouzda­nja.

Viđene su i neke dečije bolesti u pripremnim utakmicama, što potvrđuje i Rade Zagorac.

- Recimo, protiv Efesa u Beogradu smo imali dosta dobru utakmicu, ali moram da naglasim i da je onaj meč protiv Fenerbahče­a u Turskoj, takođe Partizan. Da je to ista ova ekipa. Ta ekipa je u stanju da izgubi preko 20 razlike od Fenerbahče­a, a u stanju je da pobedi Efes, koji tada jeste bio bez nekoliko igrača, ali to je i dalje evropski prvak - istakao je Zagorac u razgovoru za Žurnal.

Dakle, ne može se sve preko noći.

- Molim sve navijače za veliko strpljenje. Ova ekipa nije pravljena da napravi instant uspeh. Niti će u prvom delu sezone, ne znam kako igrati, dominirati. Vremenom, kada obim rada koji smo nagomilali u pripremama i pun potencijal koji ekipe ima, budu ‘legli’, e tada mislim da će biti prava stvar. Još jedom molim za strpljenje i veru u celu ovu ekipu - podvukao je Zagorac.

Sudeći prema izjavi koju je Željko Obradović dao na na trenerskom seminaru u Opatiji, još će morati da zavrne rukave.

- Posle poraza od Cibone smo sat i 45 minuta radili “pet na nula”. Ne mogu ljudi da zapamte najprostij­e stvari. Neki, ne svi. I onda dođeš u situaicju da su ovi koji shvataju nervozni, i moraš da im objasniš da je tvoj posao da i drugima, koji ne shvataju, pojasniš sve. I ne radi se ovde o postavci igrača u napadu, nego da igrači shvate šta želimo da postignemo u napadu, šta je suština. Ja onda pitam moje igrače: “Šta mi hoćemo iz ovog napada”? Imam situaciju da oni još ne razumeju šta hoćemo zaključio je Obradović.

n

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia