Blic

BIĆE JOŠ SUNČANJA NA 25-30 STEPENI

Kraj septembra obeležiće sveže i kišovito vreme, ali početak oktobra doneće otopljenje tipično za miholjsko leto, sa temperatur­om od 25 stepeni i više, poručuju meteoroloz­i.

- Biljana Vučković

PROCENA JE DA će narednih 15-20 dana temperatur­e biti iznad proseka za ovo doba godine i da ćemo sve do 20. oktobra imati vreme slično letnjem.

- Maksimalna temperatur­a od srede do petka biće od 17 do 23 stepena, u Beogradu od 18 do 20. Za naredni vikend pretežno sunčano i toplije, uz maksimalne temperatur­e oko prosečnih vrednosti za početak oktobra i to uglavnom od 19 do 23 stepena – najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, tokom prvih dana oktobra, iznad severnog Atlantika biće razvijen veoma snažan ciklon, tako da se prema trenutnim prognozama tokom prvih sedam do deset dana oktobra očekuje umereno toplo i toplo vreme, uz temperatur­e preko 20 stepeni, a oko 5. oktobra bilo bi najtoplije sa vrednostim­a i preko 25 stepeni Celzijusov­ih, jer bi ciklon u svom prednjem delu uslovljava­o južna strujanja i priliv tople vazdušne mase do našeg područja i preko njega.

- Prema trenutnim prognozama, poslednji dani septembra biće obeleženi promenljiv­im i svežijim vremenom, a prva dekada oktobra suvim, stabilnim i toplim vremenom – poručuje Đurić.

Njegov kolega Nedeljko Todorović je najavio još sunčanih dana sa letnjim temperatur­ama.

- Oblaci i kiša trajaće do petka, a u prvih pet, šest dana oktobra očekuje se tipično miholjsko leto i porast temperatur­e. Jedino u košavskom području moglo bi biti vetra, u južnom Banatu. Očekuje se oko 25 stepeni – rekao je Todorović na TV “Prva”.

On je dodao da novo zahlađenje, sa oblačnim vremenom, možemo očekivati oko 8. oktobra.

- Sušan period će se nastaviti i u oktobru. Posle 10. oktobra maksimalna temperatur­a bi trebalo da bude između 15 i 20 stepeni – poručio je Todorović.

n

 ?? ?? U oktobru temperatur­e će biti iznad proseka za ovo doba godine i vreme slično letnjem
U oktobru temperatur­e će biti iznad proseka za ovo doba godine i vreme slično letnjem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia