Blic

ZBOG KOVIDA NA DOBOŠU HOTELI, KAFIĆI, FABRIKE, KOMPLEKSI...

Mnogi rade sa pozitivnom nulom, ako ne i sa minusom, pa je sve više oglasa koji su u poslednje vreme prepuni turistički­h objekata, fabrika, skladišta i pogona. Neretko se radi i o sistemima koji vrede i po nekoliko miliona evra.

-

Da se čitava situacija najbolje može opisati rečenicom “kada jednom smrkne, drugom svane”, kažu i stručnjaci jer oni koji su tokom krize sačuvali likvidnost, imaju kapital i odlučili su da kupe ove biznise, čekaju uveliko razrađeni poslovni sistemi.

- Sve što je povoljno, a ima odgovaraju­ću cenu, biće u planovima ulagača, a turistički objekti su prvi na udaru. Nekoliko hotela će sigurno biti prodato i oni se već pominju u poslovnoj zajednici - rekao je za “Blic Biznis” Zoran Drakulić, vlasnik “Point grupe” i predsednik Poslovnog kluba “Privrednik”.

- Ko ima para, taj sada kupuje. U krizama se prave najveći profiti - podseća Drakulić.

HOTELI

Najveći udeo u biznisima koji su se u poslednje vreme našli na prodaju su hoteli. Kako je ove za razliku od 2019. godine u Srbiji zabeleženo 1,5 miliona manje noćenja i oko 1,5 miliona manje dolazaka turista, i ne čudi, ocenjuju stručnjaci.

Tako se na prodaji mogu naći hoteli koji se nalaze i u gradovima i u popularnim turistički­m centrima. Na sajtu nekretnine.rs pronašli smo jedan u Brzeću na Kopaoniku na 300 metara od gondole “Bela reka”. Ovaj hotel površine 1.100 kvadrata, na placu od 2.818 kvadrata, opremljen restoranom, kafe-barom, spa centrom, teretanom, sportskom halom, mini-bioskopom i parkingom, kapaciteta 54 ležaja, prodaje se po ceni od tri miliona evra.

Prodaje se i jedan hotel nadomak garaže na Obilićevom vencu u Beogradu. Opremljen je restoranom i halom za konferenci­je sa 60 mesta. Sa 31 sobom ovaj hotel se ceni 4,5 miliona evra.

Takođe, na sedam minuta hoda od Palićkog jezera se prodaje ceo jedan kompleks apartmana sa bazenom. Kompleks koji čini 45 apartmana od 24 do 63 kvadrata, i koji je opremljen spa centrom, restoranom i bazenom, prodaje se za 1,6 miliona evra.

KAFIĆI I RESTORANI Veliki broj drugih ugostitelj­skih objekata, kao što su restorani i kafići, isto su na prodaju. Na primer u samom srcu Beograda u Knez Mihailovoj se prodaje kompletno opremljen noćni klub i kafić površine 85 kvadrata po ceni od 350.000 evra. Na Dorćolu u Strahinjić­a Bana kafić površine 112 kvadrata se prodaje sa kompletnim inventarom po ceni od 450.000 evra.

U Pančevu, u Ulici vojvode Radomira Putnika je oglašen na prodaju potpuno opremljen restoran. U prizemlju se nalazi ugostitelj­ski objekat sa baštom ukupne površine 225 kvadrata, a na spratu je poslovna prostorija površine 15 kvadrata. Cena ovog kompleksa je 530.000 evra.

SKLADIŠTA I PROIZVODNI POGONI Prodaju se i velike hale i proizvodni pogoni u industrijs­kim zonama širom

Srbije.

U stambenom delu Stare Pazove se prodaje objekat koji je služio kao proizvodni pogon za plastičnu ambalažu. Izgrađen 1999. godine, pogon se sastoji od dve glavne zgrade. Na placu se nalazi i dodatni skladištni prostor. Ovaj pogon, sa svom potrebnom opremom, ukupne površine 1.380 kvadrata se prodaje po ceni od 850.000 evra.

U Nišu se prodaje kompleks površine 15.368 kvadrata u čijem sastavu je nekoliko magacinski­h, proizvodni­h i poslovnih objekata, ali i slagaonica materijala, lokomotivs­ka hala, peskara, nekoliko radionica. Čitav kompleks se prodaje po ceni od dva miliona evra.

Kod Železničke stanice Zemun prodaju se skladišta goriva i gasa na preko 11.000 metara kvadratnih, kao i jedan poslovni objekat, ali i industrijs­ki kolosek, sve za dva miliona evra. n

 ?? ?? Na Dorćolu u Strahinjić­a Bana kafić površine 112 kvadrata se prodaje sa kompletnim inventarom po ceni od 450.000 evra
Na Dorćolu u Strahinjić­a Bana kafić površine 112 kvadrata se prodaje sa kompletnim inventarom po ceni od 450.000 evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia