Blic

LUKIN BRAT JE UBIJEN ZBOG KRVNE OSVETE

-

Miloš Vojinović, koji je sa tužilaštvo­m sklopio sporazum o svedočenju tokom postupka za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, izjavio je prekjuče tokom svedočenja pred crnogorski­m sudom da je 30. aprila 2013. u centru Beograda Nikola Bojović ubijen iz krvne osvete.

- BOJOVIĆ NIJE ubijen džabe, u pitanju bila krvna osveta! Ubijen je zbog Brana Šaranovića - rekao je, kako prenosi crnogorski Dan, tokom svedočenja putem video linka, jer on u zatvoru u Padinskoj skeli zbog učešća u uvom, kao i ubistvu Miloša Vidakovića u Budvi služi kaznu od deset i po godina zatvora. Vojinović je, prema pisanju crnogorsko­g Dana, sproveden u beogradski Viši sud iz KPZ Padinska skela i putem kamere saopštio saznanja vezana za brutalno ubistvo Nikole Bojovića koji je 30. aprila 2013. izrešetan u centru Beograda, naočigled brojnih prolaznika kada je krenuo u pekaru. Vojinović je potvrdio i da iza likvidacij­e stoji pokojni Slobodan Šaranović, koji je hteo da osveti svog brata.

Tokom svedočenja je naveo da je njemu nadređeni bio Miloš Delibašić, koji je prema optužnici bio organizato­r likvidacij­e Nikole Bojovića, zajedno sa Šaranoviće­m.

Napravili su plan, strategiju, organizova­li kriminalnu grupu, obezbedili im lažna dokumenta, nabavljali im štek-stanove po Beogradu, oružje, a čak su im obezbedili i prostor gde su imali obuku za pucanje. Svedok je takođe govorio i o Ratku Koljenšiću kome crnogorski organi pravde sude povodom ubistva Bojovića.

- Napravili su nam problem ubistvom Nikole Bojovića. Mi smo bili ugroženi. Došli smo u Crnu Goru da se branimo, da zato izvršimo ubistva, a ne zbog novca - naveo je u Vojinović. On je istakao da je ilegalno prešao granicu pri ulasku u Crnu Goru i da ga je tu sačekao Koljenšić.

Koljenšić se žalio na Sašu Cvetanović­a, zvanog Pit Bul, koji je osuđen kao ubica Nikole Bojovića. Rekao je da je potrošio novac koji je dobio za likvidacij­u Bojovića. Zvao mu je ženu i upao u stan - objasnio je svedok.

Rat porodica Bojović i Šaranović trajao je čitavu deceniju, a sve je počelo otmicom kuma porodice Šaranović 2009. koji je poslednji put viđen kako ulazi u automobil Luke Đurovića, najbližeg saradnika Luke Bojovića i vođe barskog klana. Nakon toga dolaze brojne likvidacij­e žrtava s obe strane i ide se po principom “oko za oko, zub za zub”, pošto je za nestanak kuma i ubistvo brata Šaranović smatrao odgovornim Luku Bojovića. Inače, protiv Slobodana Šaranovića, postupak za ubistvo Bojovića obustavlje­n je zbog smrti, jer je u februaru 2017. ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Luka Bojović se nalazi u španskom zatvoru od februara 2012., gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonito­g arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji. E. B. n

 ?? ?? Bojović izrešetan je
ispred pekare Naočigled mnogobrojn­ih prolaznika
Bojović izrešetan je ispred pekare Naočigled mnogobrojn­ih prolaznika
 ?? ?? Nikola Bojović ubijen je
30. aprila 2013. u centru Beograda, Naočigled Brojnih prolaznika kada je krenuo u pekaru. prema optužnici organizato­r likvidacij­e je Nikola Bojović zajedno sa sada pokojnm slobodanom Šaranoviće­m
Nikola Bojović ubijen je 30. aprila 2013. u centru Beograda, Naočigled Brojnih prolaznika kada je krenuo u pekaru. prema optužnici organizato­r likvidacij­e je Nikola Bojović zajedno sa sada pokojnm slobodanom Šaranoviće­m

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia