Blic

BRENA SVEDOČILA PROTIV MIROSLAVA

Juče je u Palati pravde održano novo ročište povodom tužbe Mirjane Antonović da je rodila sina “slavuju iz Mrčajevaca”.

- ALEKSANDRA IVANOVIĆ

Već nekoliko godina traje suđenje u kojem je bivša ljubav Miroslava Ilića, Mirjana Antonović tužila pevača uz navode da je on otac njenog sina Devina. Juče je održano još jedno ročište, ovog puta sa svim akterima na okupu. Naime, pored Miroslava Ilića koji je u Palatu pravde došao dosta ranije kako bi izbegao medije, na suđenje je iz Kanade stigla i Mirjana. Kao svedoci na suđenju pojavile su se pevačica Lepa Brena, koja je govorila o ljubavi između Miroslava i Mirjane, kao i drugarica Antonoviće­ve, Marisa. Ovo je ujedno prvi put da su se bivše kolege Miroslav Ilić i Lepa Brena sreli posle dugog niza godina koliko ne razgovaraj­u.

Ročište se završilo posle pet sati.

- Miroslav je sve vreme bio nervozan, inače ga ceo ovaj slučaj jako pogađa ali ostaje pri stavu da nije otac deteta. Mirjana je ponovila svoje iskaze od ranije i insistiral­a na DNK analizi kao načinu utvrđivanj­e očinstva. Ona je bila dobro raspoložen­a, a u Palatu je stigla sa Lepom Brenom kod koje je i odsela kada je došla iz Kanade. U sudu se pojavila i Mirjanina prijatelji­ca Marisa, koja takođe živi u Kanadi, a koja je Antonoviće­voj tokom čitavog procesa velika podrška i predložena je za svedoka, kaže naš izvor koji se zatekao na licu mesta i dodaje:

- Mirjana je davno predložila Brenu kao svedoka, i sada je došao trenutak da pevačica svedoči. U obrazložen­ju zbog čega je Brena pozvana stoji da je bila upućena u vezu tada oženjenog Miroslava i Mirjane, te da je od početka, navodno, znala da Antonoviće­va čeka pevačevo dete.

Prema rečima našeg izvora, Brena je odgovarala na pitanja kako Mirjaninog, tako i Miroslavlj­evog advokata.

- Ona je ispričala sve što zna o vezi Miroslava i Mir

Ni sa kim nemam problem, pa ni sa Miroslavom, komunicira­li smo naravno preko sudije. Danas je 21. vek i mislim da može vrlo lako da se utvrdi preko DNK da li je neko otac ili majka, istakla je Lepa Brena

Zdravstven­o sam super, hvala bogu. Zdrav sam i živ sam, bilo je sve što je rekao Miroslav po izlasku iz suda jer im je zabranjeno da daju izjave

jane, dugo je odgovarala ali detalje saslušanja niko ne zna jer je sudija tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost. Striktno je naloženo da detalji ne isplivaju u javnost.

Nakon više od pet sati ispitivanj­e iz Palate je izašao prvo Miroslav sa advokatico­m, koja mu je savetovala da ćuti.

- U ovom postpuku isključena je javnost i zabranjeno davanje izjava. Moj je posao, kao advokata, da mu kažem da ne govori jer je to zabranjeno, rekla je Ilićeva advokatica dok je Miroslav na pitanje kako se oseća, odgovorio:

- Zdravstven­o? Super, hvala bogu. Zdrav sam i živ sam.

Na pitanje koliko dugo je bio u sudnici, kratko je poručio “od pola deset sam ovde”.

Oko 15 časova iz Palate su izašle i Mirjana Antonović, Marisa i Lepa Brena.

- Cilj suđenja je da sud utvrdi istinu zato je sudija danas temeljno sve ispitala. Suđenje se nastavlja. Jednog dana kada se završi, moći ćemo više da kažemo, rekao je advokat tužilje Vilijam Paspalovsk­i.

Brena se osrnula na to da li je komunicira­la sa Ilićem.

- Ja komunicira­m sa svima, ni sa kim nemam problem, pa ni sa Miroslavom ali komunicira­li smo naravo preko sudije. Čuli ste izjavu advokata, mi bismo rado da vam ispričamo nešto što bi vas zanimalo ali striktno nam je rečeno da je suđenje zatvoreno za javnost. Danas je 21. vek i mislim da može vrlo lako da se utvrdi preko DNK da li je neko otac ili majka. Nadam se da ćemo i mi doći u taj 21. vek vrlo brzo, rekla je Brena.

Mirjana je samo dodala da se nada da će slučaj uskoro biti završen. Podsetimo, Antonovićeva, s kojom je Miroslav Ilić bio pre 30 godina u vezi dok je istovremen­o bio u braku, na sudu je sa pevačem kako bi dokazala da je Miroslav otac njenog sina Devina.

- Devin i Miroslav su primili sudski nalog da prilože svoj DNK. Devin je to odmah priložio, a Miroslav je odbio i pravi se lud. Može mu se pošto ovde još uvek vlada taj arhaički zakon iz mračnog doba koji podržava takve neodgovorn­e ličnosti. O izmeni tog zakona uopšte ne bi trebalo da bude bilo kakve diskusije, već odmah treba i mora da se izmeni. On udara direktno po ćeliji familije i uništava celokupnu naciju. Sad mora i sudstvo da se maltretira oko skupljanja raznih dokaza da bi došli do odluke. To košta sve nas, a i sve vas, vremenski i novčano. Ja do juče nisam znala da taj ceh plaća srpski narod, a ne krivac. Šokirala sam se, pošto u Americi taj koji izgubi slučaj plaća sve troškove - rekla je svojevreme­no ona. n

Cilj suđenja je da sudija utvrdi istinu, svi su temeljno ispitani i suđenje će se nastaviti. Kad se završi, moći ćemo više da kažemo, otkrio je Mirjanin advokat Vilijem Paspalovsk­i

 ?? ?? Pet sati trajalo suđenje za utvrđivanj­e očinstva
Pet sati trajalo suđenje za utvrđivanj­e očinstva
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia