Blic

Seks mi je veoma važan

Umetnica kaže da joj je odnos posle menopauze još bolji i da ima dečka koji je od nje mlađi 21 godinu.. Već nakon prve epizode postalo je jasno da će Srbi pomno pratiti šta se dešava u vili Kadića, a Goran Stamenkovi­ć kaže da je priča legendarne serije ad

- BILJANA ĐUROVIĆ

- JEDNOM SAM radila ilustracij­e za dečju knjigu po mom izboru. Bez razmišljan­ja sam se odlučila za “ružno pače”. Kao devojčica i devojka, u potpunosti sam se identifiko­vala sa tom pričom jer sam i ja bila ružno pače. Majka me je šišala mnogo iznad ušiju, pa onda to rešavala ukosnicama i oblačila me je u teške vunene haljine. U trenutku kada sam stala pred publiku u prvom performans­u, osetila sam transforma­ciju, kao da sam se izlegla iz jajeta. Nestale su sve moje sumnje i strahovi, kao i nedostatak samopouzda­nja, a ja sam otkrila drugu, višu sebe. Kada nastupam, osećam se lepo, osećam da zračim moć. Zato je u mom slučaju vrlo tanka linija između mene kao javne ličnosti i mene kao privatne osobe - rekla je Marina koja je tu temu otvorila i u intervjuu za

“Gardijan”, kada je rekla da nikada nije želela decu.

– Nikada nisam želela da imam decu. Imaš jednu energiju u svom telu, a ako je tvoja energija podeljena između toga da budeš umetnik i majka, u nekom trenutku jedno od ta dva će neminovno patiti. A svi moji prijatelji zvali su me da budem kuma njihovoj deci i to je divno. Takođe, i svi moji studenti su moja deca. I zaista sam ponosna na njih - rekla je tada i dodala: – Seks mi je veoma važan. Uvek je bio! Mnogi ljudi misle da posle menopauze ženama više nije do seksa. A za mene je seks posle menopauze postao još bolji jer ne moraš da brineš o neželjenoj trudnoći. Sada imam dečka koji je mlađi od mene 21 godinu. I to je fantastičn­o! Nemam apsolutno nikakav problem s tim što sam seksualno veoma aktivna. To me čini srećnom. Seks vidim kao neophodnu životnu ravnotežu, uz dobru hranu, humor i radost spram života.

pozitivnos­t na kovid i sad je onako slomljenu prebacuju u kovid bolnicu u Bataji. To znači da neću moći da je posetim. Drž‘ se, Veki - napisao je Petar.

Ubrzo su usledile reči podrške ispod statusa.

Inače, Vesna je bila udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznati­jih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”. Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla“.

nnDomaća verzija hit serije “Dinastija” premijerno je prikazana u ponedeljak, a da ova priča ne gubi na popularnos­ti ni 40 godina kasnije i da je tematika aktuelna i danas, dokaz je rejting. Komentari na porodice koje će narednih 220 epizoda držati gledaoce prikovane za ekran su različiti, ali je očigledno da se prašina u javnosti podigla.

Izvršni producent Goran Stamenkovi­ć kaže da je zadovoljan kakvu su gledanost imali, te da je istu očekivao.

- Zadovoljan sam i čekao sam da vidim kako će publika prihvatiti srpsku verziju „Dinastije“. Skoro godinu dana se radilo na tome, još u oktobru smo počeli sa pripremama i ovo sada finiš. Naravno, snimljen je samo jedan deo, uporedo sa emitovanje­m nastavljam­o da snimamo i gradimo naše likove - kaže

Stamenkovi­ć.

S obzirom na to da kuća u kojoj se odvija radnja i automobili koji voze članovi porodice Kadić, u američkoj verziji Karington, deluju luksuzno, pitali smo da li je bilo potrebno mnogo novca za ovakav projekat.

- Bilo je potrebno mnogo više truda nego novca, ali je i uloženo dosta. Skupa je scenografi­ja, ta kuća ima više od 3.000 kvadrata, ali smo mislili na sve - kaže Goran.

S obzirom na to da je ovo adaptirana verzija američke sapunice, zanimalo nas je gde ćemo videti najveće razlike da su u pitanju ove dve verzije. Da li će Branko kao Blejk Karington imati osobine naših bogataša.

“Nemam nikakav problem s tim što sam seksualno veoma aktivna. To me čini srećnom”, iskrena je Marina

Bilo je potrebno mnogo više truda nego novca, ali je i uloženo dosta. Skupa je scenografi­ja, ta kuća ima više od 3.000 kvadrata

- Kao što se moglo videti naš Blejk, odnosno Branko, je realniji i siroviji. Prilagođen je karakteru takvih tipova u Srbiji. On je više balkanski bogataš. U Srbiji je teže odbraniti bogatstvo nego ga steći, to će i biti razlika u odnosu na američku verziju - otkriva producent.

Prema njegovim rečima, kasting za uloge je rađen dugo i studiozno.

- Nismo želeli da se ponavljamo. Mnogo je serija na našem tržištu koje imaju sličnu glumačku ekipu. Zato smo pažljivo gledali da izaberemo likove koji će odgovarati ulozi, a opet da nisu istrošeni. Želja nam je da publika važe ove glumce za seriju “Dinastija”, a ne da ne zna u kojoj seriji igraju.

Aleksis Karington glumiće Marija Karan, a u „kožu“krhke Kristl, koja začas zaplače, ući će Ana Savić. Blejkovog konkurenta Sesila Kolbija glumiće Peđa Bjelac, Frano Lasić biće Blejkov advokat, a Milutin Milošević će biti Nik Toskani dok je Aleksandru Radojičiću pripala uloga vozača i telohranit­elja Brankovog.

Podsećanja radi „Dinastija“se emitovala od 1981. do 1989. godine, a radnja se odvijala u Denveru. Zanimljivo je da u prvoj sezoni nije imala naročitu gledanost,

Branko je više balkanski bogataš. U Srbiji je teže odbraniti bogatstvo nego ga steći, to će i biti razlika u odnosu na američku verziju

a da se preokret desio u drugoj, kada je stigla Aleksis. Pre Džoan Kolins uloga je nuđena Sofiji Loren, Elizabet Tejlor i Rakel Velč, ali su sve tri odbile da tumače lik osvetoljub­ive i opasne bivše supruge glavnog junaka. Na prostoru bivše Jugoslavij­e sve epizode „Dinastije“, a snimljeno ih je 220, prikazane su od 1984. do 1992. godine.

n

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia