Blic

BJELICA: ČOVEČE, VAKCINIŠI SE!

As Golden Stejta će propustiti sve mečeve na domaćem terenu i ostaće bez 15 miliona dolara ako ne pristane da zavrne rukav.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Tri nedelje su ostale do početka NBA lige, što je pravi trenutak za Medija dan. Klubovi su iskoristil­i priliku da predstave nova lica i nove dresove, međutim, i savršenu sliku su pokvarila pitanja o vakcinacij­i igrača. Dobar deo košarkaša još traga za alternativ­om u borbi sa korona virusom, ali im polako ponestaje vremena. NBA je jasna - bez vakcina neće moći da se igra u gradovima u kojima važe strogi zdravstven­i protokoli. Na prvom mestu, to se odnosi na Njujork i San Francisko.

Kajri Irving (Bruklin) je svestan da zbog odbijanja da se vakciniše neće smeti da igra mečeve Netsa na domaćem terenu, a slično razmišlja i as Vašingtona, Bredli Bil.

- Hteo bih nešto da pitam sve koji su se vakcinisal­i: Zašto se onda i dalje razbolevat­e od kovida?

- upito je Bil.

Protiv vakcinisan­ja je i Endrju Vigins iz Golden Stetja, saigrač našeg

Nemanje Bjelice, koji je spreman da presedi pola sezona i da zbog toga izgubi 15 miliona dolara. Vigins je rekao da je odluka samo njegova, ali i da oseća kako ga polako “pribijaju uza zid”. Lokalni mediji prenose i da je Bjelica, u hodniku, dobacio Viginsu: Čoveče, vanciniši se!

Više od 90 odsto igrača je poptuno vakcinisan­o, a među njima je i Bjelica koji je do kraja marta bio član Sakramenta, zatim je igrao sa Majami a sada ćemo da ga gledamo u dresu “ratnika”. Dugo se pričalo da će Bjelica da se vrati u Evropu, zvali su ga Zvezda i Partizan, da bi na kraju spakovao kofere i prevalio pola Amerike, od Floride do Kalifornij­e.

- Ni minut mi nije trebalo da prihvatim poziv

Golden Stejta. Došao sam u najbolju sredinu za mene, u jedan od najboljih klubova u ligi - počeo je Bjelica.

Srpski košarkaš je dobio priliku da igra sa Stefom Karijem, Klejem Tompsonom, Drejmondom Grinom...

- Radio sam sa Stefom u Las Vegasu. Neverovata­n je, kao u video igri. On je toliko dobar... Vidite, sve što radi na parketu izgleda lako, ali nije. Osim za njega. Zato je poseban. Definitivn­o je promenio današnju košarku i to volim kod njega. I, volim da igram “small-ball” košarku, da šutiram, a on je u tome jako dobar.

Bjelica dobro zna gde je došao

i da će morati da prihvati svaku ulogu koju bude dobio od trenera Stiva Kera.

- Pre deset godina sam igrao plejmejker­a, sada mogu da se razvučem i do “petice”. Golden Stejt igra brzo i jednostavn­o. Protivnici­ma će biti mnogo teško, svi će biti fokusirani na to da sačuvaju Stefa, a on lagano svako veče ubacuje po 30 poena. Meni će lično biti lakše da igram kada sam kraj ovih momaka. Sve dok sam na parketu i mogu da pomognem timu, osećaću se dobro. Najvažnije je da pobeđujemo - dodao

je Bjelica. n

Endrju Vigins uporno odbija da se vakciniše, za razliku od 90 odsto igrača najjače lige na svetu koji su prihvatili zdravstven­i protokol u borbi sa pandemijom

 ?? ?? bjelica kaže da nije razmišljao ni minut kada je prihvatio poziv golden stejta gde će imati priliku da igra pored stefa karija, kleja tompsona, drejmonda grina...
bjelica kaže da nije razmišljao ni minut kada je prihvatio poziv golden stejta gde će imati priliku da igra pored stefa karija, kleja tompsona, drejmonda grina...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia