Blic

POLA LIGE ŽELI DA DOVEDE SIMONSA

Bivši košarkaš Podgoričan­a nosi igru crveno-belih. Dobrić se vraća, Davidovac neizvestan, Cirbes čeka rezultate.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Znamo da Ben Simons sigurno ne ostaje u Filadelfij­i i pitanje je gde će nastaviti karijeru. Ben Simons do ovog momenta ima 8,25 miliona dolara manje za tekuću sezonu na ime penala koje plaća jer se ne pojavljuje u prostorija­ma Siksersa. Rič Pol, agent Bena Simonsa, pokušao je da se dogovori sa Derilom Morijem oko trejda Simonsa u neki od NBA timova, ali do dogovora nije došlo i on je i dalje igrač Filadelfij­e. Kako prenose američki mediji, Minesota, Indijana, Klivlend, Detroit, Toronto i San Antonio žele Bena Simonsa i videćemo da li Ben želi u neki od ovih timova.

Fenerbahče, Budućnost i Makabi raspored je košarkaša Crvene zvezde u samo nedelju dana. Gostovanje u Istanbulu, na startu Evrolige, bilo je mnogo bolje nego što su očekivali na Malom Kalemegdan­u ali se, ipak, završilo porazom. Ako je neuspeh sa Turcima donekle već bio uračunat, to ne sme da se ponovi večeras (21) u “Pioniru” protiv Podgoričan­a u 2. kolu ABA lige.

Situacija među crvenobeli­ma je takva da se sve do početka meča neće znati ko će biti spreman da igra. Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić su biil uz ekipu na otvaranju Evrolige, ali se nisu skidali. Trener Dejan Radonjić je rekao da postoji mogućnost da zaigraju protiv Budućnosti, međutim šanse su 50:50. Dobrić je bliži povratku, međutim, pitanje je koliko će moći da igra. Ipak, u ovakvoj situaciji, svaki novi igrač u rotaciji je zlata vredan.

- Sada je pod znakom pitanja i Ostin Holins. Proklizao je u Istanbulu i moramo da sačekamo šta će doktori da kažu. Povreda nije ozbiljna, ali se nikada ne zna. Dobrić tri meseca nije trenirao maksimalni­m tempom i ne znam koliko može da nam pomogne. Na Lazića ne možemo da računamo još sedam dana, dok je Vajt u procesu oporavka. Što se Budućnosti tiče, oni su ove sezone odigrali samo jedan meč. Jasno je da se radi o dobrom timu, sastavljen­om od kvalitetni­h igrača, sa velikim iskustvo.

Vodi ih trener koji se vratio na mesto uspeha i koji je 2018. godine osvojio ABA ligu. Mnogo su svežiji od nas i imali su dovoljno vremena da se spreme - izjavio je trener Dejan Radonjić.

Eron Vajt već duže nije na raspolagan­ju, kao ni kapiten Branko Lazić, dok se još čekaju rezultati testiranja Maika Cirbesa. Iskusni centar je bio pozitivan uoči duela sa

Fenerbahče­om i nalazi se u karantinu.

Gostima najveća opasnost preti od dobro poznatog lica, Nikole Ivanovića, koji je letos stigao iz Podgorice, zajedno sa Lukom Mitrović. Ivanović je MVP prvog kola ABA lige, a bio je najbolji i protiv Fenerbahče­a. Nema sumnje da će biti dodatno motivisan protiv bivšeg tima. Budućnost već treću sezonu zaredom u drugoj rundi gostuje večitim rivali. Pre dve godine, crnogorski klub je pobedio upravo Zvezdu sa 89:81, da bi prošle u Beogradu slavio protiv Partizana sa 101:99, trojkom Danila Nikolića kog zbog bolesti nema u sastavu. Povratak u “Pionir” s nestrpljen­jem očekuje i Marko Jagodić Kuridža koji je do pre nekoliko meseci nosio crvenobeli dres. - Očekuje nas derbi, jedan od težih mečeva u sezoni. Znamo kakva je Crvena zvezda, a mi treba da vidimo gde smo u odnosu na rivala koji je

Sada je pod znakom pitanja i Ostin Holins. Proklizao je u Istanbulu i moramo da sačekamo šta će doktori da kažu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia