Blic

RADONJIĆ: SPECIFIČAN PERIOD

-

Dejan Radonjić, šef struke Crvene zvezde, imao je mnogo razloga za zadovoljst­vo posle učinka svog tima. Čestitao je pulenima na dobroj partiji i dodao: - Iskren da budem, imali smo specifičan period za nama. Ostali smo u Istanbulu bez Holinsa, Dobrić i Davidovac su se vratili posle dužeg vremena i igrali u ABA ligi prethodni meč. Igrali smo veoma dobro večeras, svako pojedinačn­o. Vajt nije spreman, potrebno mu je još dva meseca da se vrati, ali se nadam da će svi ostali biti brzo u trenažnom procesu. danas - rekao je Radonjić.

nejt je već igrao za tim sa Malog Kalemegdan­a, pa se ovog leta vratio u dobro poznato okruženje.

- Bila je to moja druga sezona u evropi kada sam došao u Crvenu zvezdu. Sećam se da su navijači bil neverovatn­i i nešto što nikada neću zaboraviti jeste ta atsmosfera. nadam se da ćemo ove sezone ponovo moći da igramo pred punom halom i da ću ponovo moći da osetim taj ambijent. Trener je sjajan, imam puno istih saigrača kao u prvom mandatu. Osećam se veoma dobro ovde i biće to zabavna godina, srećan sam što sam se vratio.

Inače, Volters je otkrio da je veliki zaljubljen­ik u tenis, a da mu je omiljeni igrač novak Đoković, najbolji teniser sveta, čije igre prati kad god ima vremena.

- Košarka mi je oduvek omiljeni sport, ali probao sam da igram tenis da osetim neko drugačije iskustvo. Mislim da je dobro igrati još neki sport pored onog koji je primaran, čisto da osetite promenu. na mentalnom planu je ta promena isto bitna jer je tenis individuaa­lana sport i potrebno je da budete mentalno jaki. nisam bio sjajan u tenisu, ali je bilo dobro iskustvo igrati još nešto osim košarke.tenis je vrsta mentalnog sporta i pokušavao sam to iskustvo da iskoristim u košarci. Popravio sam rad nogu i brzinu, ali i mentalni iskorak koji sam napravio - rekao je najpre plej crveno-belih. na istiu temu je dodao: - Znam da je novak dolazio na neke utakmice Crvene zvezde. Znam da prati tim i to mi je zaista sjajno. On je verovatno najbolji igrač svih vremena. nadam se da će doći na neku utakmicu i ove godine, veliki sam njegov navijač, trudim se da pratim teniske turnire, a pogotovo grend slemove. Veoma je zabavno gledati ga.

O mogućem „sudaru” sa najboljim svih vremena kaže:

- Zaista nisam toliko dobar u tenisu. nisam igrao jako dugo tako da ne bih baš voleo da se suočim na terenu sa novakom. Oduvek sam bio bolji košarkaš nego teniser, tako da je tenis više prestavlja­o hobi i nešto što bih mogao da igram u slobodno vreme do kraja života. Trenutno ne igram puno tenis jer sam fokusiran na košarku, ali verujem kada završim profesiona­lnu karijeru da ću često igrati tenis - rekao je nejt.

Inače, sledeći meč u evroligi, Zvezda igra u sredu u dvorani „aleksandar nikolić” protiv Žalgirisa od 19 sati.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia