Blic

VELIKA JE SREĆA ŠTO SAM IGRAO I ŽIVEO U LONDONU

- JOVANOVIĆ

Glumac priznaje da nije pristalica crvenih tepiha, da njima šeta samo kada ima povoda, pa naglašava da se najbolje oseća kada radi svoj posao.

Dramski umetnik Dragan Mićanović u svojoj impozantno­j glumačkoj karijeri odigrao je veliki broj različitih uloga, za koje je dobijao mnoga priznanja kako u zemlji, tako i regionu. poslednja nagrada na FEDIS-U mu daje vetar u leđa da svaku buduću ulogu kao i do sada gradi temeljno, dajući joj lični pečat.

- Nagrade jesu podstrek i neka obaveza da se pošteno istraje u ovom poslu. Ja sam prvi put na ovom festivalu i podržavam ovakve manifestac­ije - kaže za “Blic” Dragan Mićanović, koji se pojavio u neprepozna­tljivom izdanju, a sve zarad uloge.

- Ovo nisam ja, ovo je Mihailo Obrenović - kaže kroz smeh Mićanović, a na pitanje da li je velika odgovornos­t tumačiti istorijsku ličnost, glumac odgovara:

- Svakoj ulozi se trudim da pristupim sa potpunom odgovornoš­ću. Tako sam učen i vaspitavan. Nema prevelike razlike u tom pristupu da li da igram istorijsku ličnost kao što je sada knez Mihailo ili Engleza.

Glumac naglašava da crveni tepih nije mesto po kojem šeta baš ugodno.

- pa nisam baš za to. Ja sam povučen tip, ali sa vremena na vreme i to mora da se uradi - kaže kroz osmeh Mićanović.

On nam je kazao da su tek na početku snimanja projekta o knezu Mihailu, ali da se raduje što je dobio ovako zahtevnu ulogu.

- Tek smo krenuli, ali da je izazovno jeste. Uz sve to je inspirativ­no jer se radi o političkom tileru. Nadam se da će imati uspeha - ističe on.

prema njegovim rečima, dosta je uloga koje priželjkuj­e.

- ima dosta, ali više u pozorištu, nego na filmu. Nažalost, u pozorištu su uloge malo šarolikije, naročito kada je u pitanju klasika. Jednog dana možda kralj lir - rekao je Mićanović.

On se osvrnuo i na ulogu Engleza u seriji “Kosti”.

- To je bio lep projekat. Od starta od kada sam dobio scenario, pa sada do zvaničnih nagrada. Uspeli smo u ovom projektu- naglasio je Mićanović.

inače, osim kneza Mihaila, Mićanovića, će domaća publika imati prilike da gleda i kao Mihajla pupina.

- Čim smo dogovorili detalje u vezi sa mojom ulogom Mihajla pupina, poželeo sam da posetim idvor i obiđem njegovo rodno

Početkom dve hiljaditih kićanović je gradio i međunarodn­u karijeru u jondonuj stranim produkcija­maj na daskama reatra GLOBLLL

K gako u sećanju već polako blede slike iz života u jondonuj ipak je prošlo skoro dvadeset godinaj ostak je osećaj velike sreće i zadovoljst­va K što sam se borioj što sam probao i donekle i uspeolll Što sam na tu scenu uopšte stao i sa nje govorio (ne mnogoj ali IPAKLLLGJ izgovarao Šekspirove stihovej i to onako kako ih je taj velikan napisaoj što bi se reklo K u originalul likada se nisam pokajao što sam otišao ni što sam se vratio K rekao je ranije kićanovićl

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia