Blic

NIS opremio kabinet za informatik­u

-

TALENTOVAN­I MLADI LJUDI i kvalitetno obrazovanj­e preduslov su za razvoj svake zajednice. Iz tog razloga, jedan od prioriteta društveno odgovornih projekata kompanije NIS jeste podrška obrazovnim ustanovama u našoj zemlji. Ovaj put stanica karavana programa „Zajednici zajedno“bila je Škola za dizajn „Bogdan Šuput“u Novom Sadu, u koju je kompanija NIS uložila više od 1,6 miliona dinara, kompletno renovirala informatič­ki kabinet, opremivši ga novim školskim nameštajem i savremenom računarsko­m opremom.

Na ovaj način, škola je nabavila 16 kompleta računara, skener, projektor i štampač, koje će koristiti za potrebe digitaliza­cije nastavnog procesa kojim će dodatno unaprediti digitalnu pismenost i stručno osposoblja­vanje svojih sadašnjih, ali i budućih učenika.

- Zemlja koja ima talentovan­e mlade ljude, dobro obrazovanj­e i kvalitetnu umetnost je zemlja koja ima budućnost. Zato je za NIS velika čast što možemo da podržimo školu sa dugom tradicijom obrazovanj­a mladih talenata. Naš cilj je da gradimo jaku zajednicu i drago nam je što na tom putu imamo dragocene partnere kao što su Ministarst­vo prosvete i Grad Novi Sad. Do sada smo u Novom Sadu samo u okviru programa „Zajednici zajedno“realizoval­i gotovo 100 projekata vrednih više od 190 miliona dinara - rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-A.

Ovaj put stanica karavana programa „Zajednici zajedno“bila je Škola za dizajn „Bogdan Šuput“u Novom Sadu, u koju je kompanija NIS uložila više od 1,6 miliona dinara

nTrojica Amerikanac­a, Dejvid Kard, Džošua D. Angrist i Gvido Imbens, dobitnici su Nobelove nagrade za ekonomiju za 2021. godinu, saopštila je Švedska kraljevska akademija nauka, pa je nagrada od 10 miliona švedskih kruna i ove godine podeljena.

Dejvid Kard je analizirao tržište rada i efekte koje na njega ostavljaju minimalna zarada, migracije i edukacija. Džošua D. Angrist i Gvido V. Imbens su zaslužili ovogodišnj­u nagradu rezultatim­a svojih istraživan­ja u kojima su rešili jedan dugotrajan metodološk­i problem.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia