Blic

CRNOGORAC BIO NA ČELU NARKO-KLANA U ŠPANIJI

Svi detalji velike policijske akcije “Bubestis” Zajedničko­m akcijom crnogorske i španske policije “Bubestis” uhapšeno je osam pripadnika kriminalne grupe, od kojih četiri crnogorska državljani­na.

- DIJANA BOGOSAV

Kako je nezvanično saopšteno, uhapšeni su Vuk Bukilić (19) iz Podgorice, Saša Bojanić (49) iz Danilovgra­da, Nenad Knežević (40) iz Podgorice, Francesc Cortes Greus (38) iz Algineta, Jordi Vidal Sanchez (46) iz Valensije, Alano Tortajado Vargas (48) iz Valensije i Josep Mozo Hervas (37) iz Valensije, kao i Dražen Bukilić (35) iz Podgorice koji se poseduje i državljans­tvo Australije, sumnjiči se da je organizato­r kriminalne grupe koja se na području Valensije u mestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnj­om i krijumčare­njem opojne droge.

Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalno­m policije Valensije i Timom za organizova­ni kriminal Guardie Civil Španije, sprovodili dugoročnu

Dražena Bukilića (35) iz Podgorice, koji Poseduje i Državljans­tvo australije, španski inspektori Proglasili

međunarodn­u istragu kodnog naziva “Bubestis” prema kriminalno­j grupi ističu u Upravi policije.

Kako prenose mediji, razmenom operativni­h podataka

došlo se do saznanja da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu, mestu nadomak Valensije, zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu instaliraj­u laboratori­ju za uzgoj marihuane.

- Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, identifiko­vani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljen­om hangaru nalazi profesiona­lno opremljena laboratori­ja - ističu u Upravi policije.

Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovat­nije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovan­a je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.

Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura, a zaplijenje­no je i jedno luksuzno vozilo, falsifikov­ane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratori­je - prenose mediji.

Španska policija mesecima pratila kretanje osmočlane kriminalne grupe koja je iznajmila hangar za gajenje marihuane

Crnogorska policija pomogla u hapšenju kolegama u Španiji . Oni su ih u aprilu ove godine obavestili da nekoliko njihovih državljana sve češće boravi u njihovoj zemlji i da se bave kriminalom

n

 ?? ?? hiljada evra vrednost je zaplenjeno­g automobila kilograma droge zaplenila je policija u Španiji hiljada evra vrednost je zaplenjene droge na crnom tržištu
hiljada evra vrednost je zaplenjeno­g automobila kilograma droge zaplenila je policija u Španiji hiljada evra vrednost je zaplenjene droge na crnom tržištu
 ?? ?? vođom klana
vođom klana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia