Blic

Monro ZVEZDA IMA REŠENJE

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Iskusni Amerikanac je bez kluba i na Malom Kalemegdan­u moraju da reaguju kako bi izbegli da se ponovi Igokea.

Moskvu, Bar, Monte Karlo i Milano posetiće košarkaši Crvene zvezde do kraja meseca, i to u NBA ritmu. Crveno-beli će, praktično, na teren svakih 48 sati jer ih od 13. oktobra i Žalgirisa do 1. novembra i duela sa Megom očekuje ukupno osam mečeva - pet u Evroligi i tri u regionalno­m takmičenju.

Tempo je nemilosrda­n, a prvi pravi problemi usled povreda, bolesti i skraćene rotacije osetili su se protiv Igokee (68:75). Meč u Laktašima je kao gumicom obrisao veliku pobedu nad Budućnosti jer se zna da je šampionu odbrana ABA lige glavni cilj.

Utisak je i da je Zvezda poletela previsoko posle trijumfa u Tel Avivu, tako da prizemljen­je sa Igokeom stiže u pravom trenutku. Trener Dejan Radonjić kaže da je njegova ekipa bila previše mekana i bez energije, pogotovo u prvom poluvremen­u, kada je domaćin imao i 23 poena razlike.

- Nismo u prvom delu uspeli da stignemo do igre koja je trebalo da bude prisutna u ovakvom meču. Bez izvedenog slobodnog bacanja u celom prvom poluvremen­u, uz 0/10 za tri... Vratili smo se, međutim, ni to nije bilo dovoljo da slavimo - rekao je Radonjić.

Crveno-beli su se jureći debeli minus više istrošili nego protiv Makabija, bez dovoljno vremena da se oporave za Žalgiris (sreda), CSKA (petak) i Cedevita Olimpiju (nedelja).

- Imali smo teške mečeve, a pred nama su još teži. Imamo probleme s povredama, plus igrače koji su tu, ali nisu još ušli u ritam - nije preterano bio raspoložen za priču Dejan Radonjić.

U ovom trenutku, ovakva Zvezda imaće dosta problema sa osam derbija za 18 dana. Sa jednim centrom, Dobrićem, Davidovcem i Holisom koji mogu da odigraju po četvrtinu, bolesnim Cirbesom, povređenim Lazićem i Vajtom... Čak i da nije tako, crveno-belima nedostaje još ljudi, na prvom mestu pod košem. Ognjen Kuzmić i dalje ne ostavlja utisak startne petice. Luka Mitrović uspeva da zakrpi rupe, ali pitanje je do kada će imati snage da radi dva posla. Cirbes, zdrav ili ne, bio je samo rezervna opcija ako se “ne pronađe nešto bolje”.

Vremena je sve manje i uprava bi morala da reaguje. Igrač koji bi svima zadovoljio apetite je Greg Monro, iskusni američki centar, koji se i ranije dovodio u vezu sa dolaskom na Mali Kalemegdan. Monro je završio prestižni Univerzite­t Džordžtaun, a NBA karijeru

Monro je karijeru u Evropi počeo 2019. u Bajernu, kod Dejana Radonjića, da bi krajem januara raskinuo ugovor s Himkijem. Od tada je bez kluba i trenira u SAD

Trener Radonjić je bio razočaran igrom svog tima u prvom poluvremen­u meča sa Igokeom. Inače, Zvezda će u narednih 18 dana odigrati ukupno osam mečeva u ABA i Evroligi

je počeo u Detroitu. Igrao je i za Milvoki, Finiks, Boston, Toronto i Filadelfij­u, da bi 2019. napustio NBA ligu i otišao u Bajern, upravo kod Dejana Radonjića. Posle jedne sezone u Minhenu, prešao je u Himki, s kojim je raskinuo ugovor krajem januara ove godine. Od tada je bez kluba.

Levoruki Monro (31, 213 cm) neće biti jeftin, to je sigurno. Međutim, Zvezda je sama sebe dovela u situaciju da nema previše izbora. Pakleni oktobar je počeo, novembar neće biti ništa opušteniji jer je za 14. zakazan prvi večiti derbi.

n

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia