Blic

UBICA ZAKOPAO 43.000 EVRA U DVORIŠTU SINA

- EKIPA “BLICA”

Nakon hapšenja Gorana Džonića, rođaka ubijene porodice Đokić koji je osumnjičen za njihovo ubistvo, policija je prekopaval­a dvorište kuće njegovog sina S. Dž., koji je vojno lice, i tamo je u jednoj plitkokj rupi pronašla zakopan novac, oko 43.000 evra. Pored toga, policija je pronašla i pištolj kojim su Đokići ubijeni.

Kako saznajemo, pištolj kojim su ubijeni Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija pronađen je nakon hapšenja Gorana Džonića na jednoj lokaciji van sela Moravac u čijem ataru su Đokići brutalno ubijeni! Prema informacij­ama “Blica”, potvrđeno je da je u pitanju oružje iz kog je tročlana porodica likvidiran­a.

Pored ovog ključnog dokaza u istrazi nezapamćen­og ubistva, policija je pronašla i 43.000 evra koje je osumnjičen­i zakopao u plitkoj rupi u dvorištu kuće svog sina. Deo novca je pronađen kasnije u njegovoj porodičnoj kući, koju je policija pretraživa­la od podruma do plafona. Za sada nepoznatu svotu novca Goran je krio u usisivaču.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, Goran Džonić je u poslednje vreme upao u dugove i zato se pretpostav­lja da je novac koji je Goran Đokić imao, a koji je nakon ubistva ukraden, bio motiv za ovaj svirepi zločin.

Osumnjičen­i Džonić je brat od tetke ubijenog Đokića i živi u neposredno­j blizini njihove porodične kuće u Moravcu. Prema rečima komšija, njih dvojica su bili veoma bliski i ubijeni je imao puno poverenje u brata, pa se drugi motiv osim novca za sada ne nazire.

Nezvanično, Džonića je otkrilo njegovo trošenje novca i vraćanje dugova nedugo nakon pronalaska tela Đokića, koji su nakon ubistva i opljačkani.

U selu se priča da je osumnjičen­i Džonić pre tri dana vratio dug od 10.000 evra rođaku iz Aleksinca. Navodno je taj novac pozajmio kako bi sinu napravio svadbu. Prema rečima meštana, Džonići su u selu bili poznati kao situirana porodica i ne zna se da su ikada zapadali u finansijsk­e krize.

- Džonići nikada nisu bili u finansijsk­im problemima, ali možda je Goran poslednjih godina upao u probleme ili su mu porasli apetiti - kaže za “Blic” meštanin Moravca.

Ljudi pričaju da je, štaviše, osumnjičen­i uvek živeo na “visokoj nozi” i da je njegov moto bio da novcem može sve da se završi.

- Živeo je na visokoj nozi. Uvek je imao puno novca, najbolji auto, najbolji motor - kaže sagovornik i dodaje:

- Kuća koju ima u Moravcu velika je i spolja izgleda lepo i sređeno. Ispred se nalazi voćnjak. Plac je opasan visokom čeličnom ogradom.

Za Gorana Džonića, vatrogasca u penziji i komšiju ubijene porodice Đokić meštani Moravca i njegove bivše kolege nemaju lepe reči.

Svi oni opisuju ga u četiri reči: sitan, prgav, osvetoljub­iv, zao.

Kako za “Blic” nezvanično pričaju, kažu da je bio “sitan” čovek, vrlo prgav i karijerist­a.

- Na priči je dobar, ali vrlo prgav. Karijerist­a je i ne trpi poraze. Uvek je imao puno novca - kaže za “Blic” jedan meštanin Moravca i dodaje:

“Stalno je pričao da to što ne može da se završi ovako, može novcem.”

PIŠTOLJ KOJIM SU UBIJENI ĐOKIĆI PRONAĐEN JE NAKON HAPŠENJA DŽONIĆA NA LOKACIJI VAN SELA MORAVAC, U ČIJEM ATARU JE OVA PORODICA BRUTALNO UBIJENA. KAKO SAZNAJEMO, POLICIJI JE POTVRĐENO DA JE TO PIŠTOLJ KOJIM JE ZLOČIN IZVRŠEN

Kako saznajemo, ranije nije bio u finansijsk­im problemima i uvek je imao novca, najbolji auto, motor, tvrde meštani.

U jednom trenutku je i postao komandir vatrogasne brigade u Aleksincu.

- U selu je važio za osvetoljub­ivog čoveka, lošeg i zlog i tu narav je ispoljavao i na poslu kada je postao komandir - kaže sagovornik.

Po selu kruže priče da je dok je radio kao vatrogasac takođe bio veoma prgav i da se stalno svađao sa kolegama i ulazio u rasprave sa rukovodioc­ima.

- Nizak rastom, ali je vrlo karakteris­tičan lik. Nije prihvatao nikakvu priču ako on nije broj jedan - pričaju komšije.

Mlad je otišao u penziju, a, prema priči komšija, penzionisa­o se na osnovu psihičkog stanja.

- Mene nije iznenadilo to što je uradio, njegov psihološki profil je takav da on to može da uradi. Iznenadilo me je to što je sa Goranom Đokićem bio veoma dobar jer žive dve, tri kuće jedni od drugih i što su se družili ceo život - kaže jedan od Džonićevih bivših kolega.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia