Blic

GORDIĆ: ZVEZDA PRVI FAVORIT U ABA LIGI

- JELENA MEDIĆ

Treći put zaredom Alba je odnela bodove iz Beograda, nastavila da gradi tradiciju i sjajan međusobni odnos sa Crvenom zvezdom koji sada, posle sedam mečeva, iznosi 6:1. Kao i mnogo puta do sada od 2000. do danas, sve je bilo na strani crveno-belih, ali Alba je iz Beograda odnela ceo plen. Šampion Srbije i Jadrana nije ličio na sebe, a Nemci su još jednom pokazali da im igranje u glavnom gradu Srbije uvek prija.

Ipak, vremena u ovom paklenom oktobru, za analizu nema. Četa Dejana Radonjića je juče otputovala u Bar gde ih danas od 17 sati čeka utakmica protiv Mornara. Tim sa Malog Kalemegdan­a ni danas ne može da računa na Nikolu Ivanovića koji ima koronu.

Marko Simonović se u najavi današnjeg meča najpre osvrnuo na evroligašk­i duel

koji je odigran

Nemanja Gordić, košarkaš Mornara, u predvečerj­e susreta je istakao: - Zvezda je u ovom trenutku sigurno favorit broj jedan u ABA ligi. Igraju dosta dobro i u Evroligi i u regionalno­j ligi, izuzev u Laktašima gde su podbacili. Izgledaju jako dobro. Zna se da je njihov prepoznatl­jiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Imaju jednu od najboljih odbrana u Evroligi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i koliko nas težak zadatak očekuje u nedelju. Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da možda probamo da iskoristim­o to što su u petak igrali s Albom u Evroligi. Bitno je da pružimo maksimum, a videćemo za kakav će rezultat protiv favorita to biti dovoljno.

u petak veče u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

- Jako teška utakmica za nas. Kao što znate, imamo problema: nismo trenirali zajedno kao ekipa skoro uopšte, fali nam igrača, sada i ovaj hendikep koji se desio sa Nikolom Ivanovićem koji je jako bitan za naš sistem, i to se odmah odrazilo na rezultat. Mnogo je teško kad vam jedan od glavnih kreatora bude van ekipe. Činjenica je da se još uvek tražimo i da kao tim pokušavamo da pronađemo tu hemiju. Ne mislim na drugarstvo, toga ovde ne manjka, već mislim na samom terenu, da pronađemo hemiju, i role svako od nas i pojedinačn­o i zajedno, ali dobro, to će doći, samo nam treba vremena.

Bez obzira što smo manjeviše igrali svi zajedno, opet nam treba vremena, ali sve će doći na svoje - rekao je Simonović.

Dvorana „Aleksandar Nikolić” je u petak veče bila puna i zbog toga je Simonoviću još teže što njegov tim nije upisao pobedu.

- Bila je prisutna prevelika želja i energija kod nas da pobedimo. Posle ne znam ni ja koliko vremena smo se vratili u Pionir, sačekala nas je puna hala, navijači koji su bili sjajni, i stvarno bih im se zahvalio, bilo je fenomenaln­o navijanje i energija... To je još jedan od razloga zbog kojih mi je žao zašto nismo uspeli da preokrenem­o i dobijemo utakmicu. Baš je bilo emotivno i žao mi je zbog njih što nismo uspeli da pobedimo.

Zvezda svoje putešestvi­je nastavlja već danas u Baru protiv Mornara. Barani u prva četiri kola nisu osetili slast pobede i zato Simonović poručuje:

- Mislim da će Mornar da pokaže reakciju posle četiri poraza. Siguran sam da do sada nisu zadovoljni rezultatim­a, a mi želimo da odemo tamo i da pobedimo, to je jasno kao dan. Da probamo da se oporavimo u subotu, pa u nedelju u pet da vidimo šta ćemo.

Utakmice se nižu kao na traci i to je, što kaže Simonović, „jasno kao dan”.

- Između kraja meča protiv Albe i i početka duela protiv Mornara ima manje od 48 sati, ali... Šta ćemo? To nam je, što nam je. To je što je - završio je Simonović.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia