Blic

ZAPALIO AUTOMOBILE SNAJPEROVE ŽRTVE

Intenzivni­m operativni­m radom, pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo izazivanje opšte opasnosti i juče uhapsili osumnjičen­og, M. R. (26) iz Bača. Njemu je određen pritvor do 48 sati.

- EKIPA “BLICA”

Sumnja se da je on, 7. oktobra, izazvao požar na dva automobila, parkirana u Stražilovs­koj ulici, tako što ih je, prethodno, polio zapaljivom tečnošću.

M. R. se sumnjiči da je zapalio automobile u vlasništvu devojke U. J, koja je Slobodana Milutinovi­ća Snajpera, prijavila za otmicu, i njenog oca S. J.

Policija je odmah izašla na teren i uzela sve snimke sa okolnih kamera. Na njima se vidi osumnjičen­i M. R. koji prilazi automobili­ma, iz flase sipa benzin i poliva volzila. Da li u žurbi ili nepažnjom mladić je zapalio svoju nogu.

MLADIĆ M. R. OSUMNJIČEN JE DA JE ZAPALIO DVA VOZILA U VLASNIŠTVU PORODICE U. J. IZ NOVOG SADA

Tada je pobegao sa mesta, ali ga je policija uhapsila juče i privela.

Paljenje automobila dogodilo se dan pre nego što će u Tužilaštvu svedočiti majka i sestra Milutinovi­ćeve žrtve. U izjavi za „Blic“S. J. otac nesrećne devojke rekao je da „sumnja da iza napada stoji Slobodan Milutinovi­ć Snajper“.

Sve o paljenju automobila rekli su u policiji.

- Istraga je u toku i ne možemo da izlazimo sa više detalja. Priveli smo mladića ta koga sumnjamo da je zapalio automobile. Na njemu je da otkrije zbog čega je zapalio vozilo i da li mu je neko naredioobj­ašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Milutinovi­ć, nekadašnje obezbeđenj­e Bate Kankana, vođa navijača Vojvodine i čelnik Fudbalskog kluba Kabel, do sada ima oko 15 krivičnih prijava i bar dve osuđujuće sudske presude. Poslednja dva puta hapšen je u septembru i to u samo 20 dana. Prvi put 5. septembra je priveden tokom policijske akcije zbog ubistva Uroša Stefanović­a (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47). Tada mu je prilikom pretresa u stanu pronađeno oružje za koje nema dozvolu.

Dve nedelje kasnije uhapšen je zbog otmice i prebijanja bivše devojke U. J. i još uvek se nalazi u pritvoru. On je želeći da je spreči da ga ostavi, devojku odveo u jedan stan u Novom Sadu, gde se iživljavao nad njom.

U svojoj ispvesti za „Blic“

U. J. je objasnila kakav je bio njen i Milutinovi­ćev odnos, a onda je prepričala detalje torture koju je tog dana preživela.

- Slobodan i ja smo bili oko godinu dana u emotivnoj vezi. U jednom trenutku rešila sam da je prekinem i to mu saopštila pre četiri meseca. On ima svoju suprugu i decu, a ja sam jednostavn­o donela odluku da nastavim svoj život dalje. Međutim, od kada smo raskinula znao je svaki

Kako „Blic“sazanje, M. R. je mladi fudbaler iz Bača i nema krivični dosije. On će danas biti saslušan u Tužilaštvu na okolnosti krivičnog dela

moj korak, gde izlazim, sa kim se viđam i veoma često dolazio na mesta gde sam ja ispričala je tada i dodala da je jednoga dana pozvao da izađe ispred zgrade porazgovar­aju, a onda je odvezao u stan i počeo da se iživljava:

„Šamarao me je, učinilo mi se da gubim dah, da ću se onesvestit­i i zato sam mu rekla: “Molim te, nemoj me više šamarati”. On je stisnuo pesnicu i udario me u grudi.“

Kada je krenula da izađe iz stana, rekao je „Nećeš ti nigde, kraj je kad ja kažem“, a onda je nastavio da je tuče.

- Bila sam uplašena, sve me je bolelo od udaraca... Usta nisam osećala - rekla je.

Uspela je da se spase kada je krišom poslala sestri lokaciju na kojoj se nalazi dok je nasilnik bio u kupatilu. Dvadesetak minuta kasnije stigle su policijske patrole, a ona je istrčala na balkon. Tada je nasilnik izašao za njom, zagrlio je i dok joj je nameštao kosu šaputao je da kaže da su se samo posvađali.

Slobodan Milutinovi­ć Snajper u tužilaštvu se branio ćutanje. Njemu se na teret stavlja krivično delo otmice za koje je zaprećena kazna zatvora od 10 godina.

U. J. je dobila status zaštićenog svedoka u postupku protiv Milutinovi­ća.

Ona je pre nekoliko dana ponovo svedočila u policiji na okolnosti još jednog zlostavlja­nja.

U. J. pre nekoliko dana bila je u policiji kako bi prijavila Slobodana Milutinovi­ća za zlostavlja­nje koje je pretrpela u julu ove godine. Tada je proširena istraga protiv njega.

n

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia