Blic

Preminuo Ganter iz „Prijatelja“

Dženifer Aniston i Kortni Koks među prvima su odale počast preminulom kolegi iz čuvenog serijala Džejmsu Majklu Tajleru, koji je preminuo u 59. godini.

- Đorđević

TAJLER KOJI SE proslavio ulogom Gantera u “Prijatelji­ma” preminuo je mirno, u svojoj kući u Los Anđelesu u nedelju ujutro, navodi se u saopštenju njegovog menadžera. Glumcu je 2018. dijagnosti­kovan uznapredov­ali rak prostate koji se kasnije proširio na njegove kosti.

- Želeći da pomogne što većem broju ljudi, hrabro je podelio svoju priču i postao borac da oni sa prostatom dobiju test krvi već sa 40 godina - rekao je njegov menadžer.

Iako nije imao istu količinu vremena na ekranu kao šest glavnih likova iz “Prijatelja”, Ganter je bio i ostao popularna figura među fanovima serije.

Dženifer Aniston, čiji je lik Rejčel Grin bio glavna Ganterova opsesija, podelila je snimke pokojnog glumca, napisavši: „Prijatelji ne bi bili isti bez tebe... Hvala ti za smeh koji si doneo u emisiju i u sve naše živote. Tako ćeš nedostajat­i“.

Kortni Koks, koja je glumila Moniku Gelar, takođe se emotivnim rečima oprostila od kolege.

- Veličina zahvalnost­i koju si uneo u sobu i koju si pokazivao svaki dan na snimanju je veličina zahvalnost­i koju osećam što sam te poznavala. Počivaj u miru - napisala je Kortni dok je Metju Leblank podelio neke od snimaka Gantera iz serije uz reči: „Puno smo se smejali druže. Nedostajać­eš. RIP prijatelju”.

U maju, Tajler se nakratko pojavio u specijalu, tokom ponovnog okupljanja “Prijatelja”, ali samo preko video poziva.

- Bilo je to najupečatl­jivijih 10 godina mog života, iskreno. Nisam mogao zamisliti samo bolje iskustvo. Svi ovi momci su bili fantastičn­i i jednostavn­o je bilo zadovoljst­vo raditi sa njima. Osećao se veoma, veoma posebno - rekao je glumac tada u emisiji.d. 

TUGA„Prijatelji“ne bi bili isti bez tebe. Hvala ti za smeh koji si doneo u emisiju i sve naše živote. Nedostajać­eš, kaže Dženifer krv – Greh predaha“, „Dara iz Jasenovca“, „Tajne vinove loze“, „Vikend sa ćaletom“, „Urgentni centar“. Miljanić je rođen u Pančevu 1952. godine, a diplomirao glumu 1979. godine na FDU u Beogradu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, monodramom “Priče kneza Miškina”, po “Idiotu“F. M. Dostojevsk­og. Predstava je igrana u Podrumu Ateljea 212, Žutom salonu JDP i SKC. Bio je veliki prijatelj sa Borisom Komnenićem. Pre nekoliko dana odigrao je poslednju rolu na daskama koje život znače. 

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia