Blic

RASPORED VEČITIH

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Šampion do kraja sezone ima da odigra još 13 mečeva, osam na strani, i zato navijači očekuju povratak “magika”. Što se Partizana tiče, ima otvoren put do prve titule na polovini takmičenja u poslednjih sedam godina.

Mrtva trka večitih se nastavlja. Kako se Partizan udalji, tu je Crvene zvezda da već posle sat ili dva smanji prednost. Trenutno crno-beli imaju zalihu od pet bodova, ali iz 13 mečeva, jedan više od komšija iz Ljutice Bogdana. Od ostalih klubova, samo Čukarički prati šta se dešava, dok su svi ostali na “sigurnoj” udaljenost­i od vrha.

Utisak je da Partizan drži sve pod kontrolom, iako do zimske pauze ima još dosta da se igra. Ne samo zbog više bodova, nego crno-belima na ruku ide i odličan raspored. Od osam mečeva u Superligi, četa Aleksandra Stanojević­a sedam igra u Beogradu, a čak šest u Humskoj. Jedina gostovanja su Voždovcu “na krovu” i Metalcu u Gornjem Milanovcu. Jedino što lideru može da pokvari ritam je Liga konferenci­ja i putovanja Gentu (4. novembar) i Flori (25. novembar).

- Svaka utakmica nam je važna! Igrali smo protiv jako dobre ekipe TSCA, organizova­ne, sa dosta iskusnih igrača, na novom stadionu i u lepom ambijentu. Ovo je jako važna pobeda. Na prvom smo mestu na tabeli, u svaku utakmicu ulazimo kao da je najvažnija. Nadamo se da ćemo zadržati tu prvu poziciju do kraja prvenstva. Već u četvrtak igramo na našem stadionu protiv ekipe Metalca. Uvek idemo na pobedu, a nadamo se da će tako i biti - rekao je dvostruki strelac protiv TSC-A, 21-godišnji Nikola Terzić.

Ne moramo da podsećamo koliko je Partizanu važno da bude i ostane prvi, jer punih sedam godina nije osvojio jesenju titulu. Pri tome, večiti rival ima četiri uzastupna trofeja u domaćem šampionatu.

- Ima još dosta mečeva da se igra, da bismo sada donosili zaključke. Sledi nam meč sa Metalcem, koji zna da namuči svakog rivala, potom Čukarički, za koji isto važi, pa utakmica u Ligi konferenci­ja... Igra se na svaka tri

dana i zaista nije lako izdržati takav ritam. Bitno nam je da smo u trci sa rivalima, da ostanemo konkurentn­i što duže. Naravno, važno je takođe da se odvojite od nekih pratilaca, TSC smo sada malo pobegli. Ostalo idemo korak po korak, delima, ne velikim

rečima - kaže trener Aleksandar Stanojević.

U Bačkoj Topoli se ponovo videlo da kada Rikardo Gomeš igra dobro, onda i Partizan nema problema. Gomeš je protiv TSC stigao do 15 gola u Superligi, ukupno 19 u sezoni... Ipak, pre kraja je napustio meč zbog povrede kolena.

Ima problem već izvesno vreme, posebno se odrazilo na prošloj utakmici sa Gentom, muči ga koleno i sačekali smo momenat da ga zamenimo. A, sa druge strane, nije ni to lako iz hiljadu razloga, jer nema igrača koji može da ga odmeni na terenu. Snažan je, može da ostane “na lopti”, znači nam dosta u igri, na prekidu. Sačekli smo treuntak da ga zamenimo, iako je to verovatno trebalo učiniti i ranije. Videćemo posle analiza kakva je situacija, no, on je takav, hoće da igra i pod injekcijam­a, trudi se, bori za tim, pa ćemo videti koliko će izdržati u tom ritmu - zaključio je Stanojević.

Sa druge strane, Zvezda će samo pet od 13 mečeva da odigra na “Marakani” - tri u Superligi (Spartak, Voždovac i Radnik) i dve u Ligi Evrope (Midtjiland i Ludogorec). Sve ostalo su putovanja, i to na destinacij­e gde su tri boda sve samo ne sigurna, poput Kragujevca, Novog Sada,

 ?? ?? katai donosi ritam zvezdinoj igri, dok zdjelar i partizan mogu da budu zadovoljni jesenjim delom sezone
katai donosi ritam zvezdinoj igri, dok zdjelar i partizan mogu da budu zadovoljni jesenjim delom sezone
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia