Blic

BOKSERI SA KOSOVA SE NISU NI PRIJAVILI ZA SP

- A. Pijevac

PREDSEDNIK BOKSERSKOG SAVEZA Srbije Nenad Borovčanin izjavio je da se kosovski bokseri nisu ni prijavili za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Beogradu i odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju kao pokušaje “politizova­nja sporta, zloupotreb­e i manipulaci­je”.

- Tome u sportu nema mesta. Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi - rekao je Borovčanin.

On je dodao da je izuzetno ponosan što je Srbija ove godine domaćin SP.

- Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo događaji, gradi se infrastruk­tura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji - dodao je Borovčanin.

On je otklonio i dilemu oko medalja objasnivši da su medalje sa mapom Srbije bez Kosova koje su se pojavile na društvenim mrežama, fotomontaž­a i da su medalje originalne, od čistog zlata i srebra, sa mapom Srbije i da su finansiran­e od donacija.

Inače, danas (9 sati) će u ring i srpski bokseri, i to trojica. Pavel Fjedorov (kategorija do 63 kg) se namerio na Davida Gevorkijan­a, Jermena koji boksuje pod nemačkom zastavom. Inače, u njegovo poluvelter kategorija se nalazi 44 boraca i za medalju će biti potrebne četiri pobede.

Takođe, Sadam Magomedov (do 92 kg) boriće se protiv Turčina Emira Bujukdaka. Kao i Fjedorovu, i Magomedovu su neophodna četiri trijumfa kako bi se popeo na postolje. Navijači u “Areni” će imati priliku da gledaju i Almira Memića (do 75 kg) koji se namerio na Engleza Luisa Ričardsona.

- Imako 12 momaka i svi će dati maksimum pred domaćim navijačima u Beogradu. Ipak, najveće šanse za uspeh dajem najiskusni­jim borcima. Tu pre svih mislim na kapitena Babića i petoricu boksera koji su nam došli iz Rusije - iskren je selektor Milan Piperski.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia