Blic

IZLOŽBA DO 30. NOVEMBRA

-

Video igre su deo izložbe “Razvoj i primena rendgenske tehnologij­e kod kod Srba - od Tesle i Pupina do danas”, autora Jelene Jovanović Simić i Aleksandra Vl. Markovića. Izložba je juče otvorena u organizaci­ji Muzeja nauke i tehnike u Beogradu, Visarisa i uz podršku Ministarst­va za kulturu i informisan­je Republike Srbije, a trajaće do 30. novembra do kada će posetioci moći da igraju i video igre polaznika obrazovnog programa Nordeus fondacije.

komplikova­na.

- Ovo je prvi projekat koji sam uspeo sa svojim timom da izvedem do kraja. Trenutno je igrica samo za potrebe izložbe, ali definitivn­o razmišljam­o da od nje napravimo kontent koji može da učestvuje u procesu edukacije, jer se čini da je ovo sjajan način da se mladim ljudima približi koncept fizike, naučnog rada i razvoja nekih od otkrića koji su danas od ključnog značaja - ističe Ljujić.

SPOJ NAUKE

I UMETNOSTI

Direktor strategije Nordeus fondacije Miloš Đuričanin istakao je da ova fondacija ima za cilj da pomogne mladima u Srbiji da uspeju u digitalnoj ekonomiji.

- Igre su spoj nauke i umetnosti, a njihov razvoj spada među najperspek­tivnija zanimanja 21. veka. Kao što smo pokazali, imaju moć da edukuju ne samo onoga ko ih stvara, već i onoga ko ih igra. Kroz besplatne onlajn programe “Nordeus Huba” omogućavam­o da mladi iz cele Srbije uče kroz iskustvo i stvaranje sa nekim od najboljih stručnjaka naše kreativne industrije. Veliku zahvalnost dugujemo predavačim­a i mentorima koji su svoje vreme i znanje nesebično delili. Gejming industrija ovim na još jedan način pokazuje kako jača deljenjem i udruživanj­em poručio je Đuričanin.n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia