Blic

Mapa zločina

Od otmice i ubistva tročlane porodice Đokić prošlo je mesec dana. Policija je uhapsila Gorana Džonića i dvojicu njegovih sinova i braću K. M. i A. M. zbog teškog ubistva, ali svi dokazi dovode u vezu samo Džonića.

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Đokići, 27. septembra, nekoliko minuta nakon ponoći posle provedenog dana u Moravcu, kod Goranove majke Stojanke i snaje Verice, kreću ka kući u Aleksincu. Pre raskrsnice sa putom Žitkovac – Tešica, kako se sumnja, zaustavlja ih Goran Džonić, Đokićev brat od tetke, sa kojim su veoma bliski. Džonić moli za pomoć jer mu se skuter pokvario na mestu zvanom Dudine bare, kraj Južne Morave. Džonić ulazi u auto, kreću kad Dudinim barama. Zbog toga na raskrsnici sa putem Žitkovac –Tešica skreću desno, ka Tešici umesto levo ka Aleksincu gde je stan Đokića. Voze se zemljanim putem oko 4 kilometra ka Dudinim barama kroz njive i mrkli mrak. Čim se auto zaustavlja, Džonić poteže oružje i puca prvo u Gorana u glavu i ubija ga, nakon toga puca u Gordanu i Lidiju koje pogađa u telo i overava hicima u glavu. Izvlači tela na plato, poliva benzinom, koji je kupio u kanti istog dana na pumpi u Tešici, i pali ih. Nakon što su tela izgorela, ubacuje ih u rupu, pokriva granjem, džakovima i daskama, uzima “pasat” u kojem su ostali telefoni Gorana i Lidije i kreće ka Tešici gde je istog dana odvezao skuter na staru separaciju šljunka kraj Južne Morave.

27. SEPTEMBAR, 02.00 „Pasat“je viđen te noći oko dva časa u Tešici. Odlazi u zabito mesto stare separacije kod Tešice koje je dva kiometra udaljeno od puta i tri kilometra od prvih kuća. Tu uzima novac iz Đokićevog automobila, iz svojevrsno­g bunkera u kojem ga je čuvao u kolima, nakon toga poliva pasat benzinom.

27. SEPTEMBAR, 04.00 Pošto je vozilo izgorelo, seda na žuti skuter i kreće ka Moravcu. U Tešici oko 4 časa iza ponoći ga kamera snima. Moguće je da se vraća u Moravac na mesto zločina da proveri da nešto nije ostalo od tragova. Od Dudinih bara ide prečicom ka Stefanovoj kući jer jedan krak puta izbija baš na tu stranu. U dvorištvu Stefanove kuće zakopava novac u korenu šljive a deo sakriva u usisivač u Stefanovoj kući. Seda na skuter i odlazi kući.

27. SEPTEMBAR, 08.00 Džonić odlazi do stana i sakriva pištolj kojim je počinjeno ubistvo, vraća se kući u Moravac.

n

RELJA POPOVIĆ I Nikolija Jovanović iz svoje vanbračne zajednice imaju dve ćerke. I dok se starija zove Rea, ime njihove mlađe mezimice je još uvek nepoznato za javnost, a ponosni roditelji kažu da će tako ostati do daljnjeg.

- Poneseni radošću zbog Reinog rođenja otkrili su njeno ime i da možemo da vratimo vreme, to bismo preskočili. Za javnost je potpuno nevažno kako će nam se deca zvati. Dovoljno je da se zna da imamo dve ćerke i da se trudimo da im budemo što bolji roditelji. Ljudi u svojoj nepristojn­osti idu toliko daleko da komentariš­u naše izbore. Obe ćerke nove prelepa imena, a naša je obaveza da ih čuvamo - rekao je Relja za “Stori”, a onda je Nikolija otkrila zbog čega još uvek nisu krunisali svoju vezu brakom, to jest da li im papir nešto znači.

- Za sada očigledno ne. Ušli smo u 8. godinu naše ljubavi, baveći se isključivo svojim odnosom, a venčanje možda samo još nije došlo na red. Kada smo otpočeli vezu bili smo vrlo mladi i pored hemije, mislim da smo jedno drugom prepoznali vrline koje tada nisu bile u tolikoj meri izražene. Našim najvećim uspehom smatram. To što smo polako i strpljivo uticali jedno na drugo ui bili strpljivi za svaku pozitivnu promenu - rekla je Nikolija za pomenuti magazin.

n

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ne žele još da otkriju ime druge ćerke
Ne žele još da otkriju ime druge ćerke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia