Blic

Crno-beli danas (17) dočekuju Metalac

- EKIPA “BLICA”

„Zabolelo me je što sam propustio derbi. Imao sam veliku želju da igram, naročito posle kasno primljenog gola. To je fudbal, povrede se dešavaju. Imaćemo još dva derbija do kraja sezone ako bude sve kako treba, biće prilike“.

Danilo Pantić je juče proslavio 26. rođendan, a danas (17) će predvoditi Partizan protiv Metalca u odloženom meču 5. kola Superlige. Crno-beli su od početka sezone “okupirali” prvo mesto na tabeli i Pantić veruje da će tako ostati i do kraja.

- Hvala svima na čestitkama. Sebi i svojoj porodici sam poželeo samo sreću i zdravlje. Sve ostalo je dobro i na pravom putu - rekao je Pantić.

Bivši fudbaler Čelsija je ove sezone imao dosta problema sa povredama, ali trener Aleksandar Stanojević veruje u njega.

- Mnogo je lakše igrati u ekipi koja je u dobrom momentu, formi, dobrom raspoložen­ju. Mi kao ekipa igramo veoma dobro od starta sezone, uklopio sam se u dobru energiju. To je ta energija koju trenutno imamo svi zajedno, igrači i stručni štab, odlična je atmosfera u ekipi. Trudimo se da svaki igrač da neki svoj doprinos, što je mnogo bitno jer se na kraju dođe do zaključka da je svaki igrač bitan za tim. Bitno je da se svi igrači osećaju korisno i da budu zadovoljni.

Pantić kaže da od sebe dosta očekuje u nastavku sezone i da utakmice ne deli na važne i manje važne.

- Nemam utakmice koje bih izdvojio ove sezone. Svaka nam je bitna, i u prvenstvu i u Evropi. Danas igramo sa Metalcem, to nam je trenutno najbitnija utakmica.

Priznao je i da mu nije bilo lako dok je povređen pratio mečeve sa tribina, pogotovo duel sa Crvenom zvezdom.

- To je jedna od stvari koja me je zabolela ove godine, što sam propustio derbi. Imao sam veliku želju da igram, naročito posle kasno primljenog gola.

To je fudbal, povrede se dešavaju. Imaćemo još dva derbija do kraja sezone ako bude sve kako treba, biće prilike. Jako je teško, pogotovo u prvenstvu gde naš najveći rival teško gubi bodove. Mi moramo da držimo priključak najbolje što možemo. Teško je igrati iz utakmice

Trener Aleksandar Stanojević je uneo energiju u sastav Partizana koji je dovoljno kvalitetan da posle četiri godine prekine dominaciju Crvene zvezde

u utakmicu sa imperativo­m pobede, ali već smo ušli u taj ritam i ne razmišljam­o o drugim stvarima sem o pobedama. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo, što je najbitnija stvar. To je mentalitet koji se stvara, a mi ga trenutno imamo.

Na kraju, kaže da se oseća zrelije.

- Ne znam koliko se fudbalski promenio, to najbolje možete vi da procenite. Ono što je najbitnije, što ja vidim kao promenu jeste zrelost na terenu. Imao sam mali peh sa povredom na zagrevanju pred meč sa Sočijem. Bilo mi je teško posle dobrog početka sezone, nisam bio spreman na tu pauzu, ali to ispostavil­o se da taj lek u sebi ima nedozvolje­nu supstancu, zbog koje bi Katai pao na doping testu u Danskoj da je bio pri timu. Što bi, naravno, prouzrokov­alu dugačku suspenziju.

Lekarski tim Crvene zvezde, na čelu sa doktorom Miodragom Mladenović­em profesiona­lno je obavio posao, pa je od igrača tražio da mu dan pre puta u Dansku dostave spisak lekova koje su koristili prethodnih dana. je sada prošlost. Osećam se odlično, mislim da sam blizu one forme sa starta sezone i da ću, kako sezona bude išla, biti sve bolji. Zadovoljan sam kako sam igrao protiv TSC. Bila je lepa akcija kod gola Rikarda Gomeša, tako treniramo, to je neki način igre koji Sale (Aleksandar Stanojević prim. aut) voli. On voli da se igra bez fudbal, sa malo dodira, da se razmišlja unapred i igra iz prve ako je to moguće u datom trenutku. To je jedna od akcija sa treninga, ovaj put je prošla iako nije uvek lako da se igra iz prve - sumirao je Pantić.

nPrilikom kontrole, utvrđeno je da je Katai pogrešio zbog čega nije bio u kombinacij­i za tim.

Zbog toga Zvezda nije želela da rizikuje i Katai nije krenuo put Danske za meč protiv Mitjilanda, a kasnije ga nije bilo ni na meču protiv Radničkog iz Niša.

Sve u svemu, u Zvezdi ništa ne žele da rizikuju pre svega zbog stare Kataijeve bolesti i korone, pa će as crveno-beli na teren tek kada se u potpunosti oporavi.

Katai je za inhalaciju koristio lek koji je imao nedozvolje­nu supstancu

U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo, što je najbitnija stvar. To je mentalitet koji se stvara, a mi ga trenutno imamo

n

 ?? ??
 ?? ?? još se ne zna kada će na Teren: katai
još se ne zna kada će na Teren: katai
 ?? ??
 ?? ?? od kristijana ronalda zavisi sudbina menadžera solskjera
od kristijana ronalda zavisi sudbina menadžera solskjera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia