Blic

MOTIV KORISTOLJU­BLJE

-

Podsetimo,

DETALJI ISTRAGE TROSTRUKOG UBISTVA

Pištolj koji je pronađen u stanu Gorana Džonića u aleksincu jeste oružje iz kog su Đokići ubijeni, pokazala je balistika niške policije. Kada mu je to predočeno kao dokaz, Džonić je rekao da pištolj jeste njegov i da ga je te noći poneo sa sobom, jer mu je tako rekao Milošević, a da on nije znao za šta mu pištolj treba. Međutim, prema tvrdnji seoskog majstora, Goran je mesec dana pre ubistva došao kod njega i naručio da mu napravi prigušivač, govoreći da je to deo za mašinu koji mu je potreban. Ujedno je ispričao i da su ga braća Milošević naterala pred ubistvo da na pištolju ostavi svoje otiske.

Majstor se policiji sam prijavio kada je video vest da je Džonić uhapšen i rekao je da mu je Goran napravu tražio pre nekih mesec i po dana, ali da mu je rekao da je u pitanju deo za poljoprivr­ednu mašinu, dao mu nacrt i objasnio mu kako naprava treba da izgleda. On je policiji ispričao da nije znao da je napravio prigušivač sve dok Džonić nije uhapšen, a on na internetu tražio da vidi šta je to što je za njega napravio. Dokazano je da je u ubistvu Đokića korišten prigušivač.

- Veštačenje­m pronađenog pištolja koje je obavila balistika niške policije nedvosmisl­eno je potvrđeno da su projektili i čaure pronađeni na mestu zločina, ispaljeni iz pištolja koji je pronađen u aleksincu, odnosno da se radi o oružju kojim su brutalno likvidiran­i Đokići - rekao je naš izvor.

Ovo su reči koje je Džonić rekao na saslušanju, međutim, da nije istina da su ga braća jojke navele da dođe na mesto zločina, a da on tamo nije znao šta će se desiti govore snimci sigurnosni­h kamera sa benzinske pumpe. naime, na dan kada je ubijena porodica Đokić Goran Džonić je snimljen kako na pumpi u Žitkovcu kupuje gorivo, koje je sipao u kantu. Ovo možda ne bi bilo ništa neobično da Đokići iste večeri nisu ubijeni, a njihova tela i automobil potom zapaljeni.

On je, međutim, u policiji tvrdio da ni sa tim nema veze, iako dokazi nesumnjivo govore da nije tako.

Primopreda­ji voza na železničko­j stanici “novi Beograd” prisustvov­ao je predsednik Srbije aleksandar Vučić, koji je istakao da će se od Beograda do novog Sada vozom sada stizati za pola sata. Vučić je naglasio da će iduće godine, kad počne saobraćaj na brzoj pruzi Beograd-novi Sad, za Srbiju početi nova era u železničko­m saobraćaju, te da će se novim vozom prevoziiti putnici od marta sledeće godine.

- Sve izgleda veličanstv­eno, može i šah da igra. Ovo je nešto na šta nismo navikli jer u prethodnom periodu ne samo da nismo gradili pruge već ih nismo ni održavali, a vozovi su se kretali brzinom od 26 kilometara na sat - kazao je Vučić tokom vožnje novim vozom.

Istakao je da nijedna zemlja u regionu nema voz kakav je Srbija nabavila od švajcarske kompanije i to govori o velikim promenama u Srbiji poslednjih godina. najavio je, takođe, da će brzi vozovi saobraćati i na prugama do niša, Dimitrovgr­ada, Preševa i drugih delova Srbije.

Voz brzine do 200 kilometara na sat na modernizov­anoj pruzi Beograd - Novi Sad, naručen od švajcarske kompanije “Štadler”, predat je juče na korišćenje srpskoj železnici.

 ?? ??
 ?? ?? “JOJKE MI JE REKAO DA PREĐEM U CRVENI AUTO IZA NAS, TAMO JE BIO NJEGOV BRAT. ČUO SAM PUCNJE I VIDEO GORANOVU GLAVU NA STAKLU. POSLE 15 MINUTA VIDEO SAM VELIKI PLAMEN IZ PRAVCA GDE SU UBIJENI.”
“JOJKE MI JE REKAO DA PREĐEM U CRVENI AUTO IZA NAS, TAMO JE BIO NJEGOV BRAT. ČUO SAM PUCNJE I VIDEO GORANOVU GLAVU NA STAKLU. POSLE 15 MINUTA VIDEO SAM VELIKI PLAMEN IZ PRAVCA GDE SU UBIJENI.”
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia