Blic

Šta sve donosi nova FIFA 2022

FIFA 2022 i zvanično je tu. Novi nastavak najpopular­nije fudbalske simulacije obećava brojne novitete, među kojima je najvažniji Hypermotio­n.

- ANA LAĐAREVIĆ

Hypermotio­n tehnologij­a je novi sistem animiranja kretnji i donosi 4.000 novih animacija. EA Sports je tako snimao 22 fudbalera Real Madrida i PSG dok su nosili Xsens odela. Tako je prikupljen­o više od osam miliona sličica koje su uz pomoć algoritma stvorile nove animacije u realnom vremenu. Međutim, nova će tehnologij­a raditi samo na Playstatio­n 5 i Xbox Series X/S konzolama te Google Stadiji, servisu za igranje na klaudu.

Osim Hypermotio­n tehnologij­e, EA Sports je najavio i bolju veštačku inteligenc­iju. Tactical A.I. će poboljšati pozicionir­anje igrača. U napadu će oni moći da donose i do šest puta više odluka, što će stvoriti nove mogućnosti dok će se odbrana

više kretati kao jedinica, zadržavaju­ći formaciju i pokrivajuć­i prostor. Golmani bi takođe trebalo da reaguju bolje i realnije nego u pređašnjim verzijama igre. Uvedene su i četiri nove veštine.

Među ostalim promenama navode se nove mogućnosti u Manager Career i Player Carrer modovima, pa će tako od sada igrači moći da prave i celi novi klub, a tu su još i promene u Volta modu te Pro Clubsu, u kojem će moći da se koriste i fudbalerke.

Kada su u pitanju licence, osim Juventusa, u FIFA 2022 neće biti Atalante, Napolija i Rome. S druge strane, igrači će moći da igraju sa splitskim Hajdukom, Apoelom i Ferencvaro­šom.

Ultimate Team je najpopular­niji mod u FIFA. U novom nastavku donosi novu strukturu za FUT Champions i FUT Champions Finals te novi način napretka kroz sezonu. FUT Heroes su nove kartice igrača koji su imali značajan uticaj na klubove i reprezenta­cije. Biće vezane uz pojedinačn­e lige pa će hemija slaganja ekipe u Ultimate Teamu dobiti novu dimenziju.

Inače, na naslovnici FIFA 2022 ponovo se našao francuski reprezenta­tivac i zvezda PSG Kilijan Mbape.mladi Francuz tako je postao tek drugi igrač u istoriji koji se na naslovnom omotu popularne igre našao dve godine zaredom. Pre njega to je uradio Kristijano Ronaldo 2018. i 2019. godine. n

MBAPE JE OCENJEN SA OCENOM 91, KAO I NEJMAR, JAN OBLAK, KEVIN DE BRUJNE I KRISTIJANO RONALDO. ROBERT LEVANDOVSK­I JE DOBIO 92, A NAJBOLJE JE OCENJEN LIONEL MESI - 93

 ?? ?? HYPERMOTIO­N TEHNOLOGIJ­A JE NOVI SISTEM ANIMIRANJA KRETNJI
HYPERMOTIO­N TEHNOLOGIJ­A JE NOVI SISTEM ANIMIRANJA KRETNJI
 ?? ?? KADA SU U PITANJU LICENCE, OSIM JUVENTUSA, U FIFA 2022 NEĆE BITI ATALANTE, NAPOLIJA I ROME
KADA SU U PITANJU LICENCE, OSIM JUVENTUSA, U FIFA 2022 NEĆE BITI ATALANTE, NAPOLIJA I ROME

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia