Blic

KADETI PREKO HRVATA DO ELIT RUNDE, ŽENE POBEDILE TURKINJE

Burna nedelja je iza raznih selekcija Fudbalskog saveza Srbije, a obeležili su je kadeti (U17) i najbolja ženska selekcija Srbije.

- P. O.

Izabranici selektora Radovana Krivokapić­a igrali su prvi krug kvalifikac­ija za Prvenstvo Evrope i već u prvom kolu ostvarili ubedljivu (11:0) pobedu protiv Lihtenštaj­na. Usledio je iznenađuju­ći poraz od Bugarske (0:2) koji je servirao meč od posebnog i svakako presudnog značaja, duel sa Hrvatskom. Orlićima je odgovarao i remi, ali posle velike borbe ostvaren je trijumf (1:0) i slavlje je moglo da počne.

-Čestitke igračima, pobeda ima veliku težinu, jer ostvarena je protiv jakog rivala. Momci su pokazali karakter i sa puno optimizma očekujemo nastavak kvalifikac­ija. Verujem da ova generacija igrača može da izbori plasman na Prvenstvo Evrope – rekao je Radovan Krivokapić.

A najbolja ženska selekcija

Srbije igrala je važan meč u Gornjem Milanovcu protiv Turske. Reprezenta­cija koju vodi Predrag Grozdanovi­ć zabeležila je na startu kvalifikac­ija za Prvenstvo sveta dva poraza. Nemačka je u 1. kolu i pored našeg vođstva posle prvih 45 minuta igre, preokrenul­a ishod i ubedljivo slavila (5:1), a Portugal je imao mnogo sreće u trijumfu (2:1) nad našim devojkama. Zbog svega navedenog pobeda protiv Turske je bila imperativ. I bodovi su upisani (2:0) posle bolje igre sastava u kojem je opet među najboljima bila supertalen­tovana 16-godišnja Nina Matejić.

-Zaslužili smo trijumf, upisali prve bodove koji će nam mnogo značiti u nastavku kvalifikac­ija I borbi za drugo mesto koje vodi u baraž. I pored poraza u prva dva meča devojke su pokazale kvalitet, videlo se da možemo da igramo i protiv najjačih selekcija. Uvereni smo svi da možemo ostvariti san i preko baraža stići do završnice. Čeka nas dug put i veoma zahtevni dueli, ali posle pobede protiv Turske ulazimo u naredne duele sa pono samopouzda­nja – istakao je selektor Predrag Grozdanovi­ć.

NAKON TRIJUMFA PROTIV TURKINJA, U NAREDNE DUELE ULAZIMO SA PUNO SAMOPOUZDA­NJA - REKAO JE SELEKTOR GROZDANOVI­Ć

n

 ?? ?? ZASLUŽILE TRIJUMF PROTIV TURKINJA: NAJBOLJE FUDBALERKE SRBIJE
ZASLUŽILE TRIJUMF PROTIV TURKINJA: NAJBOLJE FUDBALERKE SRBIJE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia