Blic

MELOUN: NIKOLA JE NEVEROVATA­N

Srbin upisao 11 poena, 16 skokova i osam asistencij­a, a verovatno bi imao i bolji učinak, možda i stigao do prvog tripl-dabla u ovoj sezoni, da trener u poslednjoj četvrtini nije odlučio da odmori startere.

- A. PIJEVAC

Nikola Jokić je uspešno prevazišao probleme sa povredom koju je zaradio na prethodnoj utakmici, a da ista nije ostavila traga na Somborcu videlo su u duelu protiv Dalasa. Nikola je predvodio ekipu Majkla Melouna do nove, veoma ubedljive pobede, od 31 razlike, koju su Nagetsi ostvarili rezultatom 106:75 protiv Maveriksa.

Iako nije bio uobičajeno efikasan, Nikola je meč završio sa dvostrukim dvocifreni­m učinkom, a njegovo prisustvo na terenu, očigledno je značilo timu, koji je uspeo da utakmicu prelomi u trećoj četvrtini (33:12 za Denver prim.aut), mada se pitanje pobednika od samog starta nije postavljal­o.

Denver je od bio konkretnij­i tim, imao je inicijativ­u, dok Maveriksi nisu uspeli u većem delu utakmice da pruže konkretan otpor, išli su iz greške u grešku, te se samo postavljal­o pitanje koliki će njihov minus na kraju biti.

Što se Jokića tiče, on je za 25 minuta u igri postigao 11 poena, a uz to je imao i 16 skokova i 8 asistencij­a, a verovatno bi imao i bolji učinak, možda i stigao do prvog tripl-dabla u ovoj sezoni, da trener Majkl Meloun u poslednjoj četvrtini nije odlučio da odmori startere.

- Osećam se kao advokat odbrane (branilac) ponekad jer je prosto činjenica da Nikola ne dobija zasluge za to koliko je zaista dobar igrač. Ovaj momak je neverovata­n - rekao je trener Majkl Meloun nakon susreta.

I na ovom meču, Nikola je doživeo peh, ne sa kolenom kao na prethodnoj utakmici, ali mu je Dvajt Paule zadao snažan udarac u nos. Srpski centar je morao da ode do klupe kako bi se uverio da je sve u redu, uzeo je peškir, proverio nos i odmah se vratio na teren. Na peškiru je bilo i malo krvi.

Somborac je po efikasnost­i bio peti u Denveru, listu strelaca predvodio je Vil Barton sa 17 poen, a sledio ga je Džef Grin sa 14, kojem je ovo bila partija sezone.

Iako je bio najefikasn­iji u poraženom timu, Luku Dončića nije hteo šut, pa je postigao 16 poena, ali je imao duplo više pokušaja, od bilo kog saigrača, uz šest skokova, četiri asistencij­e i dve ukradene lopte. Boban Marjanović je dobio tri minuta, u delu meča kada je sve več odavno bilo rešeno i postigao je koš iz slobodnog bacanja.

PRED UTAKMICU SRDAČNO SU SE ZAGRLILI JOKIĆ I MARJANOVIĆ, A TE SLIKE SU OBIŠLE SVET

n

mnih 14,3 odsto. U gradu mode, crveno-beli su za nijansu bili bolji. Ponovo su se digli 21 put za tri, a samo četiri puta lopta je prošla kroz obruč, za ponovo skromnih 19 odsto uspešnost.

U porazu protiv Albe, crveno-beli su za tri stali na 24 odsto (25-6), dok su u trijumfu protiv Žalgirisa bili na 23,8 odsto (215), a na gostovanju Fenerbahče­u na 21,7 odsto (23-5). Možda i najbolja izdanja, ekipa Dejana Radonjića je imala u velikoj pobedi u Tel Avivu, gde je za tri imala 33,3 odsto (24-8) i u Moskvi gde je bila na loptu do samog kraja, sa 36,4 odsto uspešnosti (22-8). Na tu vodenicu ide i podatak, da je Zvezda 7. kolo Evrolige završila kao ekipa sa najslabiji­m procentom za tri poena - 24,84 odsto (153-38). Ali i kao ekipa sa najboljim učinkom za dva - 58,06%.

nNaši borci bi se novim trijumfima približili na korak do uzimanja odličja u Beogradu.

Svetsko prvenstvo u boksu ulazi u drugug nedelju u kojoj će se odlučivati osvajači medalja. Naši borci su oduševili sve u Areni efektnim pobedama nad dosta iskusnijim i poznatijim rivalima.

Od autsajdra su postali favoriti, ali da bi otišli korak dalje i stiglo do kraja, potrebna im je i podrška sa tribina.

U nedelju, u programu od 13 sati gledaćem našeg kapitena Vladana Babića koji će se za mesto u četvrtfina­lu boriti sa superteška­šem iz Azerbejdža­na, Mohamedom Abdulajevi­m. On bi u ring trebalo da uđe izmeđi 15.30 i 16 sati.

U večernjem terminu, od 18 sati, publici u Areni predstavić­e se nova nada srpkog boksa, Semiz Aličić, koji je pokazao da se odlično snalazi i u seniorskoj konkurenci­ji.

Drugu pobedu srpski reprezenta­tivac u kategoriji do 60 kg upisao je protiv predstavni­ka Laosa Valtera Upatana rezultatom 5:0. Njegov današnji rival je deset godina starij Litvanc Edgaras Skurdelis.

- Držao sam se taktike koju mi je dao selektor i stručni štab. Pre početka meča imao sam malu tremu koja je odmah nakon prvog gonga nestala. Sa velikim samopouzda­njem sam ušao u ovaj meč što se moglo i videti, ostao sam u istom ritmu i na kraju stigao do pobede koja mi veoma znači. Ovu pobedu poklanjam svim navijačima koji su bili uz mene i Srbiju. Idemo dalje u nove pobede – kroz osmeh je rekao srpski reprezenta­tivac Semiz Aličić koji je pre tri godine našoj zemlji doneo i evropsko juniorsko zlato.

Do kraja večeri gledaćemo i Sadama Magomedova, koji se kao i Aličić, borio u petak. Sada će protiv sebe imati predstavni­ka BIH Džemala Bošnjaka.

- Prva runda je bila praktično opipavanje, traženje pravog ritma, što je u nastavku meča i urodilo plodom. Iz runde u rundu sam bio sve bolji i sigurniji, smatram da sam zasluženo došao do ovog trijumfa. Pozdravlja­m celu Srbiju i zahvaljuje­m na ogromnoj podršci koji svi dobijamo i uživamo, kako na tribinama tako i u medijima. To nam je svima dodatan motiv da damo i više od onoga što smo u mogućnosti. Cilj je medalja, sada sam na dva koraka od toga i verujem da mogu Srbiji da donesem dugo čekano odličje. Ako obezbedim bronzu, uveren sam da mogu daleko više. Treneri me sjajno savetuju i uz malo i sreće zašto se ne bi plasirao u finale – izjavio je srpski teškaš, iskusni Sadam Magomedov.

Dejan Radonjić od početka sezone ne može da računa na sve igrače zbog povreda

n

 ?? ??
 ?? ?? DRUGARI I RIVALI: JOKIĆ S JEDNE STRANE I DONČIĆ I MARJANOVIĆ SA DRUGE
DRUGARI I RIVALI: JOKIĆ S JEDNE STRANE I DONČIĆ I MARJANOVIĆ SA DRUGE
 ?? ??
 ?? ?? SUTRA CRVENO-BELI IGRAJU PROTIV MEGE
SUTRA CRVENO-BELI IGRAJU PROTIV MEGE
 ?? ?? MAGOMEDOVA OČEKUJE BOŠNJAK, A ALIČIĆA LITVANAC SKURDELIS
MAGOMEDOVA OČEKUJE BOŠNJAK, A ALIČIĆA LITVANAC SKURDELIS
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia