Blic

MEGA, PAO, ZADAR, ASVEL

-

Samo 48 sati pošto je u Monaku zbog dva skoka u foto finišu i nekoliko loših rešenja u napadu ostala bez šanse da dođe do drugog evroligašk­og brejka, Crvena zvezda je u Milanu bez te šanse ostala već posle deset minuta. Srušila je tako sjajnu tradiciju na parketu Mediolanum­a, koja je trajala od 2017. i vezala četvrti poraz.

Na prve poene crveno-belih se čekalo više od šest minuta. I to je postao nepremosti­v problem, oslikan kroz seriju promašaja i propusta. A kada se na drugoj strani nalazi ekipa koja pretenduje na tron Evrope,

Crveno-beli su se odmah posle meča u Milanu vratili u Beograd i sada će imati puna tri dana za oporavak i pripremu novog izazova koji sledi u ponedeljak veče (18) protiv Mege u Pioniru. Dok će u Evroligi, posle pet od sedam kola u gostima, Zvezda vezati dva meča kod kuće. U četvrtak protiv Panatinaik­osa, a zatim sedam dana kasnije protiv Asvela. Između toga, ekipa će gostovati Zadru. onda se tako nešto ne oprašta. Uz dve trojke Šildsa i jednu Hola, Milano je u utakmicu ušao sa serijom 13:0. Mitoglu je radio odlične stvari za tim, kao i naravno Rodrigez, a onda je Denijels takođe vezao dve trojke u dno mrežice i neposredno pred prvi predah na semaforu je stajalo 24:4.

Bio je to početak kraja svih nada da bi na severu Italije, moglo nešto više da se uradi. Postao je to ubrzo i test karaktera za crveno-bele, a koji su prošli sa najvišom ocenom. Iz sebe su izvukli poslednji atom snage, borili se, u jednom trenutku zaostatak smanjili na devet poena. Ali više od toga, domaćin im nije dozvolio. Vezao je nekoliko dobrih poteza, ponovo napravio veliku zalihu i rutinski priveo meč kraju. Kada se sagleda rezultat po četvrtinam­a, Crvena zvezda je u drugoj, trećoj i poslednjoj sakupila 56 poena, a domaćin jedan manje. Ipak, jedini merodavan, ukupan skor daje totalno drugačiju sliku. Tako da Dejanu Radonjiću, posle svega, nije preostalo ništa drugo, nego da čestita protivniku:

- U prvih deset minuta bili smo veoma loši, a Milano sjajan iz čega je napravio veliku razliku. Uložili smo puno energije. Već u drugoj četvrtini smo bili bolji, pokušali smo u nastavku da ostanemo u utakmici, ali razlika je bila prevelika.

Dupli program Evrolige, već drugi aktuelne sezone, ovoga puta se završio sa dva poraza. Ali u totalno drugačijim mečevima. Ipak, neke paralele u igri Crvene zvezde mogu da se povuku, pogotovo ako se sagledaju i mečevi pre toga.

Na prvom mestu, to je šut za iza linije 6,75. Njega je istakao i Dejan Radonjić, posle Monaka, govoreći o stvarima koje su vodile do poraza. Na to su ga navele samo tri ubačene trojke iz 21 pokušaja, odnosno skro

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia